Đorđević o Bogdanu, Jokiću, Aleksi: "Nadam se da su gladni zlata"

Autor: Filip Rodic
sreda 28.08.2024.
15:00
Izvor: Sportske.net

"Srbija uvek mora da cilja medalju".

 EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Bivši selektor Srbije Aleksandar Đorđević vodio je ekipu "orlova" sa klupe do srebra u Riju 2016. godine. 

Prošlo je osam godina i Srbija je opet na postolju, osvojivši bronzu u Parizu.

"Fantastičan rezultat izuzetne ekipe koja je pokazala sjajnu košarku. Čestitam svima, obavili su sjajan posao. Ostaje žal za utakmicom sa Amerikancima. Šteta, ali tako je, kako je. Bronza sjajno stoji i sjaji baš kako treba. Reprezentacija Srbije uvek za cilj mora da ima medalje i svaka medalja je uspeh", rekao je Đorđević za "Sportal".

Đorđević je prvi pružio priliku Aleksi Avramoviću u nacionalnom dresu tokom kvalifikacionih prozora.

"Aleksa je sjajan momak, veliki radnik. Imao je tada pred sobom veliki put učenja košarke na ovom nivou. On je najzaslužniji za ovo što mu se dešava, jer je izuzetan radnik, željan i gladan znanja. Izuzetno sam zadovoljan. Sećam se prvih dana, kad smo uključili njega. U to vreme su te kvalifikacije bile najzahtevnije", naveo je Đorđević.

Mnogi upoređuju liderstvo Bogdana Bogdanovića sa njegovim.

"Bogdanović je jedinstven momak i pravi lider reprezentacije. Sa njim je na terenu sve lakše. Imao sam tu sreću da ga treniram i da učestvujem u njegovom razvoju, on je sad na izuzetnom košarkaškom i ljudskom nivou, zbog svoje posvećenosti. On voli košarku i pravi primer mlađima kako se fanatičnim radom dolazi do rezultata", rekao je "Sale nacionale".

Dotakao se i Nikole Jokića, kao i željle da se taj tim domogne zlata.

"Nikola Jokić je apsolutni fenomen. Jednostavnost sa kojom on nosi svoj košarkaški i ljudski kvalitet je za divljenje. Volim sve to što je postigao. Nadam se da su oni i dalje gladni, da i dalje žele. Himna na nekom takmičenju je bila moj cilj. Da dođu do zlatne medalje. Razočaranje je veliko kad u finalu izgubite ili se ne dođe do nečega o čemu čovek sanja. Nadam se da imaju taj san i da su gladni", dodao je Đorđević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke