Đorđević se nije "opekao" - Fener preko Burse do polufinala!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 19.05.2022.
21:45
Izvor: Sportske.net

Kraj sezone za ekipu Dušana Alimpijevića.

Srdjan StevanovicStarsport.rs ©
Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Bursu rezultatom 93:81 u "majstorici" četvrtfinala turskog šampionata, i tako se plasirali u polufinale sa 2:1 u seriji.

Ekipa Aleksandra Đorđevića završila je na prvom mestu posle "regularnog" dela sezone, ali je imala dosta problema sa osmoplasiranom Bursom koja je u završnici sezone igrala sjajno i stigla do finala Evrokupa.

Posle prve pobede u Istanbulu, Fener je poražen u Bursi, pa je o polufinalisti odlučivala "majstorica" u kojoj je bolji bio favorit.

Dobro je krenula Bursa u odlučujući meč, igrači Dušana Alimpijevića rešili su prvu četvrtinu u svoju korist sa 24:21. Fener je zaigrao bolje u drugoj deonici, razigrali su se Veseli i Biberović i preokrenuli rezultat, vodili su domaćini na poluvremenu 50:46.

Domaći su ključnu prednost stekli u trećoj četvrtini. Kao da su se "ouzbiljili" igrači Aleksandra Đorđevića posle pauze, brzo su došli do ogromnih +17 (69:52) i tako praktično rešili utakmicu.

Bursa se nije predavala, stigli su gosti do -6 (70:64) na startu poslednje deonice, ali to je bilo sve od ekipe Dušana Alimpijevića. Razigrali su se De Kolo i Gudurić i vratili najvećih +17 (85:68) na stranu Fenera za plasman u polufinale.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Jan Veseli sa 16 i Tarik Biberović, koji je postigao 13 poena, naš Marko Gudurić ubacio je 11 poena. U ekipi Burse bolji od ostalih bili su Onuralp Bitim sa 20 poena, Džon Holand i Derek Nidam dodali su još po 12 poena.

Fenerbače će u polufinalu igrati protiv Darušafake, koja je izbacila Gazijantep.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke