Došlo vreme da Obradović i Radonjić u prvi plan stave domaće igrače

Autor: Sportske Net
četvrtak 22.07.2021.
12:40
Izvor: Sportske.net

Barem tako misli Tomašević.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Željko Obradović vratio se u Partizan i doveo nekoliko zvučnih pojačanja u crno-beli tim. Nije ni Crvena zvezda sedela skrštenih ruku, pa je eksplodirala bomba i na Malom Kalemegdanu pod nazivom "Nikola Kalinić". Premda mnogi ističu da nisu očekivali toliko novih stranaca u Humskoj, bivši jugoslovenski košarkaš Dejan Tomašević smatra da će treneri večitih rivala važnost davati domaćim košarkašima.

"Da mi je pre neku godinu rekao da će se Željko Obradović vratiti u srpsku košarku, pomislio bi da to nije istina i da je nešto čudno. Moramo biti svesni da u prethodnom periodu nije bilo para zbog čega su igrači odlazili u inostranstvo. Međutim, ovo je pokazatelj da se nešto dešava u pozitivnom smeru i zbog toga sam jako srećan" kazao je Tomašević za portal "24sedam".

Povratak Obradovića nikog nije ostavio ravnodušnim.

"Ovo je odlično za Partizan, ali pre svega za srpsku košarku. Mislim da je to nešto najbolje što se dogodilo za srpski sport poslednjih godina i da to uliva nadu u bolje sutra za našu košarku. To je nešto fenomenalno, pravi pogodak", rekao je bivši predsednik KSS.

On se osvrnuo i na dolazak Nikole Kalinića i Alekse Avramovića. 

"Naravno, raduje me i povratak Nikole Kalinića, kao i Aleksa Avramovića i što će ponovo naši igrači biti nosioci igre. Mislim da je najvažnije stvar i to treba da bude prioritet kako Željka Obradovića, tako i Dejana Radonjića da forsiraju mlađe košarkaše, a ne kao što je bio slučaj prethodnih sezona da okosnicu čine stranci, koji su sumnjivog kvaliteta", rekao je on i dodao:

"Upravo su dolazak Kalinića i Avramovića najbolji pokazatelj da možemo da idemo u tom pravcu, odnosno da akcenat u klubovima bude na našim igračima. To je jedini spas za srpsku košarku. Kad se setim kako je bilo prethodnih sezona, ovo su stvarno pozitivne stvari i pomak na bolje u svakom pogledu. Mislim da je to ključ opstanka naše košarke, a siguran sam da tako misle Obradović i Radonjić".

Tomašević je istakao da je došlo vreme kada će naši igrači igrati u domaćim klubovima i tu zauzimati ključne uloge.

"Kad sam igrao za naše klubove, okosnicu su činili domaći igrači. Sa takvim rosterom smo u Evropi bili ravnopravni najboljim timovima, čak smo dobijali velike ekipe. To je bilo prelepo gledati, tako da verujem da je prošlo vreme da nam igrači odlaze u Mađarsku, Ukrajinu, Bugarsku i da prednost dobijaju neki stranci koji ništa nisu bolji od naših", zaključio je Tomašević za "24sedam".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke