Dovodi li Partizan novog trenera? Savić dao odgovor

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 29.03.2021.
19:55
Izvor: Sportske.net

Evroliga neizostavna tema.

Pedja Milosavljevic/Starsport.rs©
Pedja Milosavljevic/Starsport.rs©

Povezane vesti

Novi sportski direktor Partizana Zoran Savić poručio je nakon dve nedelje da je uvodnih 14 dana mandata proveo u upoznavanju sa stanjem u klubu dodavši da nije bilo reči o novom treneru.

Nakon rastanka sa Sašom Filipovskim crno-bele privremeno vodi Aleksandar Matović, a ime potencijalnog naslednika slovenačkog stručnjaka trenutno nije ni vidiku.

"Nismo razgovarali ni sa kim. Prvih 15 dana po dolasku u klub proveo sam u upoznavanju s ljudima. Gledao sam ko od igrača može da nam posluži za budućnost, nismo stigli da pričamo s potencijalnim novim trenerima", rekao je Savić gostujući u emisiji "OKO magazin" na RTS-u.

Novi sportski direktor crno-belih veruje da će Partizan vrlo brzo ponovo igrati Evroligu.

"Pokušaćemo da vratimo Partizan u Evroligu. Nisam čovek od obećanja, to sam rekao i predsedniku (Ostoji Mijailoviću pr. au). Objasnio sam mu da mogu samo da obećam da ćemo mnogo da radimo. Partizan po svojoj tradiciji i rezultatima, jer ima najbolje rezultate od klubova posle raspada Jugoslavije, zaslužuje da igra Evroligu", rekao je nekadašnji trofejni košarkaš.

Odredio je i vremenski rok kada je izvodljivo da se to dogodi.

"Za dve do tri godine Partizan bi trebalo da igra Evroligu, tome treba da težimo. Ako ne sanjamo veliko, ništa neće da se desi. Ako nam glavna stvar bude da budemo među četiri u ABA ligi, onda ne moramo da budemo ovde. Moramo da budemo ambiciozni i probamo da napravimo nešto već u prvoj godini, što da ne. Ne bežim od odgovornosti. Ako nosiš dres Partizana ili Crvene zvezde, niko neće da bude zadovoljan ako si šesti na tabeli", poručio je Savić.

Jučerašnja utakmica protiv Mege je dokazala da crno-beli itekako imaju kvalitetnih igrača u svojim redovima.

"Mislim da je najbolje da ih napravimo. Igrače da zaštitiš od odlazaka je nemoguće. Moramo da ih ubedimo da je ostanak u Partizanu najbolja opcija za njih. Partizan ima kvalitetan trenerski kadar, gledaćemo i trenera za narednu sezonu...", zaključio je Savić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke