Drama - Budućnost odbranila "Moraču", šampion se rešava u Beogradu

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 24.05.2021.
22:38
Izvor: Sportske.net

Meč o kojem će se dosta pričati.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Budućnosti savladali su Crvenu zvezdu sa 81:80 u četvrtoj utakmici finalne serije ABA lige.

Vodili su gotovo tokom čitavog meča igrači Crvene zvezde, ali su, uz diskutabilne sudijske odluke, ipak izgubili i drugi meč u "Morači".

Iako su loše šutirali trojke tokom ove serije, prve poene za Zvezdu na ovom meču doneo je Lojd, upravo šutem spolja. Prethodno su Vili Rid i Kobs doneli 4:0 domaćinu. Radonjića je mogao da raduje početak Džordana Lojda, koji je sa dve trojke, te osam poena, doneo Zvezdi vođstvo od 12:6. Ubrzo je Dobrić novom trojkom doneo i sjajnih 15:6 za goste.

Tri trojke Zvezde za 15 minuta, nešto što se nije moglo videti u dosadašnjem toku serije. Međutim, ušla je i Budućnost u dobar ritam, pa su se vratili iz minusa od 11 poena kada su pogađali Edžam, Popović i Kobs.

Usporila je Zvezda, Budućnost je imala priključak, nošena Kobsom, ali i pomoći sa tribina, pa se na pauzu otišlo sa četiri poena prednosti za goste.

Lojd je i drugu deonicu otvorio sjajno, trojkom i asistencijom, ali je Budućnost imala odgovor preko odličnog Edžama. Bivši kapiten Zvezde Luka Mitrović igrao je odlično na oba kraja terena za Budućnost i vratio ih je u igru u drugoj deonici. Tu je bio i Kobs za domaće, koji se izdvajao poenima i asistencijama.

Nije Budućnost uspevala da pogađa sa distance, tek jedna pogođena trojka u prvom delu meča, a nisu velikog uspeha imali ni sa linije penala. Ipak, opet su bili tu, nadomak svog rivala, koji je u igrao u serijama.

Zvezdi je pripalo poluvreme, slično se nastavilo i u nastavku, ali ono što je bio problem za Budućnost jeste povreda Vilija Rida, koji se požalio na bol u preponama. Važnom trojkom Branka Lazića, Crvena zvezda je stigla do devet poena prednosti, a Milojević je osetio problem i zvao tajm-aut za Budućnost.

Nije bilo za goste ni Dela Valea, ni Danila Nikolića kao u prethodnim susretima, što je i te kako bilo od pomoći Zvezdi. Upravo su oni u prethodna dva meča unosili nemir u tabor beogradskog tima. Novom trojkom Branka Lazića, Zvezda je došla i do dvocifrene prednosti sredinom trećeg kvartala. Ubrzo je Lojd nastavio sjajan period Crvene zvezde koja je došla do najveće prednosti na utakmici (+12).

STARSPORT


Serijom od 8:0, Budućnost je smanjila razliku, ali je bitnu trojku u tom momentu pogodio Dejan Davidovac za ekipu Dejana Radonjića. Kori Volden, koji je crveno-bele navikao na sigurne partije, ove večeri je bio izuzetno loš. Gubio je lopte, grešio u napadima pri organizovanju igre, pritom ništa nije pogađao... Njegov nesportski faul nije previše koštao Zvezdu u tim trenucima. Prednost je ostala na strani Crvene zvezde i pred završnih 10 minuta.

Hol se tokom meča nije usuđivao da šutira previše, ali kada je bilo potrebno, kao što je to bio slučaj na startu četvrte deonice, ubacivao je za Zvezdu. Lojd je briljirao na ovoj utakmici, baš kada je bilo krucijalno za to i igrači Dejana Milojevića nisu imali previše rešenja za Amerikanca koji je doneo novih +10 za svoj tim. Nije se predavala Budućnost, pa su Nikolići sa pet poena ubrzo prepolovili razliku. Problem za Dejana Milojevića bila je i činjenica da više nije imao niti jedan tajm-aut, a na semaforu je bilo više od sedam minuta do kraja. Međutim, Kobs je ponovo stvorio poene crnogorskoj ekipi i bilo je -2 na pet i po minuta do kraja, ali Lojd, trojka kao kap, ponovo je Zvezda pobegla, a konačno je Volden, kada je bilo -1, ponovo doneo razliku svom timu. Igralo se u visikom ritmu u tim trenucima.

Gosti su imali probleme sa faulovima, bilo je nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka od kojih se svakako ističe faul koji je dosuđen Lojdu nad Ivanovićem. Tada je Budućnost prvi put od početka duela povela. Ubrzo je Noku dosuđen peti faul i Radonjić je ostao bez jednog od svojih aduta na ovom meču...

Dobrić je poenima i asistencijom za Kuzmića omogućio Zvezdi da ponovo povede na minut i po do kraja. Zoran Nikolić je poenima sa penala izjednačio, da bi Lojd u narednom napadu promašio sa poludistance. Budućnost je imala poslednji napad, Lazić je faulirao Kobsa, što ga je eliminisalo u ovoj utakmici, a Amerikanac je pogodio jedno od dva bacanja. Sedam sekundi, posle tajm-auta, ostalo je Crvenoj zvezdi da odredi epilog ovog meča ili serije.

Lojd je napravio sebi prostor, promašio šut, ali je lopta pripala Zvezdi na sekund do kraja. Davidovac je promašio za titulu i Budućnost je poravnala u seriji.

Kada je reč o poenterskim učincima, Kobs je sa 22 poena predvodio Budućnost, 13 je upisao Luka Mitrović, dok je Zvezdu kroz meč vodio Lojd sa 23 poena, 13 je pogodio Dobrić, 12 Noko.

Peti meč finalne serije na programu je u petak u Beogradu.

 

 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke