Drama i šok u Areni - Poraz Partizana, ali to nije jedina loša vest!

Autor: Darko Mitrović
sreda 23.10.2024.
22:30
Izvor: Sportske.net

Najslabija utakmica Partizana od početka sezone.

KK Partizan/Dragana Stjepanovic
KK Partizan/Dragana Stjepanovic

Povezane vesti

U prvoj utakmici petog kola Evrolige, košarkaši Partizana večeras su u Beogradskoj areni poraženi od Virtusa sa 70:69!

Ovo je treći poraz crno-belih, a Virtus slavi tek prvu pobedu u evroligaškoj sezoni!

Partizan je od početka meča zaigrao čvrsto u odbrani, Sterling Braun se odmah istakao u napadu sa pet vezanih poena, a sredinom prvog kvartala crno-beli su prvi put stigli do nešto osetnije prednosti - 13:5 posle četiri poena Vanje Marinkovića u nizu.

Gosti su počeli da napadački dolaze do izražaja trojkama Klajburna i Morgana, a Klajburn je počeo sve više problema da pravi odbrani crno-belih. Virtus je najviše zahvaljujući njemu uspeo da uhvati priključak, a na drugoj strani je Tajrik Džons pred kraj prve deonice pogodio za 20:15, što je bio rezultat posle prvih deset minuta igre.

Druga četvrtina je počela trojkom Pokuševskog za 23:15, ali se crno-beli nisu previše isticali šutem za tri poena, za razliku od većine prethodnih utakmica.

Usledio je novi pad u njihovoj igri, što je najpre Taker počeo da koristi, a onda je i Klajburn nastavio da pogađa, pa je do kraja poluvremena imao 14 poena. Iako je tim iz Bolonje u nekoliko navrata imao priliku da povede, nije mu to pošlo za rukom do kraja prvog poluvremena, a Partizan trojkom Lundberga stiže do ''plus pet'' posle 20 minuta igre 37:32.

Drugo poluvreme je počelo novim poenima Lundberga, a onda su crno-beli dva puta dozvolili rivalu po koš i faul, pa se Virtus opet približio, ali je kapiten Vanja Marinković sa dve svoje trojke doneo Partizanu vođstvo od sedam poena razlike.

Ipak, za delirijum u dvorani se pobrinuo Tajrik Džons serijom svojih atraktivnih poena koje je u svom stilu i proslavio, pokazujući da uživa u atmosferi koju prave Partizanovi navijači.

I kada je izgledalo da će to dati dodatni impuls igri Partizana, usledilo je nekoliko novih grešaka, pa je Virtus stigao na 56:55. Seriju gostiju je prekinuo Bonga svojim zakucavanjem, ali ga šut za tri poena večeras uopšte nije služio.

Partizan je u poslednjih deset minuta meča ušao sa četiri poena prednosti  - 61:57, ali se opet mučio u napadu od početka četvrte četvrtine. Ulskom Brendona Dejvisa je ''probijen led'', najpre je iznudio faul Žižića u napadu, a onda pogodio za povratak na ''plus četiri''.

I tek što je Karlik Džons počeo da preuzima odgovornost u napadu, plejmejker Partizana je na šest i po minuta pre kraja meča doživeo povredu zbog koje je odmah napustio teren.

Odmah zatim Šengelija pogađa trojku, Bonga nije uspeo da uzvrati istom merom na drugoj strani i Virtus je prišao na 65:64.

Željko Obradović je reagovao tajm-autom, ali je pomenuti rezultat dugo ostao na snazi. Na oko tri i po minuta do kraja, Marinković pravi prekršaj nad sve boljim Kordinijeom koji sa linije penala oba puta pogađa i Virtus je prvi put poveo od početka meča - 66:65.

Ono što bi crno-beli u prethodnim mečevima pogađali, večeras nije ulazilo, pa ni otvoreni šutevi za tri poena. Srećom po crno-bele, odličnom odbranom su pokrivali brojne napadačke probleme i tek na ulasku u poslednja dva minuta Lundberg je pogodio trojku za vođstvo Partizana 68:66!

Bio je to uvod u dramatičnu penal-završnicu, crno-beli su zaista bili impresivni u odbrani, ali posle povrede Karlika Džonsa bilo je mnogo manje kreativnosti u napadu, pa Partizan nije uspevao da meč prelomi u svoju korist. Da sve bude još gore, i Tajrik Džons se požalio na povredu u samom finišu.

Na 23 sekunde do kraja Nilikina gubi loptu pri vođstvu Partizana 69:68, a onda Klajburn u kontri pogađa i dovodi Virtus na prag pobede - 69:70!

Posle Obradovićevog tajm-auta, Lundberg je preuzeo odgovornost, ali je zaustavljen bez faula na pet sekundi do kraja.

Aonda, Nilikina osvaja loptu, imao je otvoren šut za pobedu, ali je promašio čitav obruč i slavlje Virtusa je moglo da počne.

Tajrik Džons sa 20 poena i 6 skokova i Ife Lundberg sa 14 poena predvodili su ekipu Partizana, a Vanja Marinković je upisao deset, bez skoka i asistencije.

Kod gostiju Klajburn 27 poena, ali je u drugom poluvremenu glavnu ulogu preuzeo Kordinije koji je meč završio sa ''dabl-dabl'' učinkom - 12 poena i 10 skokova.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke