Drama i u Bolonji, Kendrik Nan presudio Virtusu!

Autor: Darko Mitrović
petak 29.03.2024.
22:30
Izvor: Sportske.net

Panatinaikos ne odustaje od drugog mesta pred plej-of.

EPA-EFE/PETE ANDREOU
EPA-EFE/PETE ANDREOU

Povezane vesti

Dok su Real i Crvena zvezda vodili veoma zanimljivu borbu u Madridu, dramatična završnica viđena je i u Bolonji, gde je Virtus dočekao ekipu Panatinaikosa.

Na kraju, 81:79 za goste iz Atine koji sada sa Monakom i Barsewlonom dele od drugog do četvrtog mesta na tabeli, a Virtus je ostao na osmom mestu sa skorom 17-15.

Prva četvrtina nije nagoveštavala ovakvu dramu i delovalo je da će Panatinaikos bez većih problema opravdati ulogu favorita i produžiti krizu Virtusa koji je u ovaj meč ušao posle serija od četiri uzastopna poraza.

Atinjani su posle prvih deset minuta vodili sa 28:16 i tih 12 poena prednosti su zadržali i do poluvremena kada su vodili sa 51:39.

Ali, nastavak meča doneo je bolju igru Virtusa, predvođenog raspoloženim Šengelijom i domaćin je ovaj meč uspeo da uvede u egal-završnicu.

Trojkom Ognjena Dobrića Virtus je uspeo da povede sa 79:76 na ulasku u poslednji minut meča, ali Panatinaikos zatim pravi seriju 5:0 preko Grigonisa i Nana, za preokret i 21. pobedu ove sezone u Evroligi.

Kostas Slukas sa 20 i Kendrik Nan sa 16 poena predvodili su Atinjane do pobede, a kod domaćih Šengelija 19 poena, Belineli 17, dok je naš Ognjen Dobrić meč završio sa 11 poena, 3 skoka i jednom asistencijom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke