Drama na Sajmu, Partizan pobedio košem u poslednjoj sekundi!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.09.2024.
23:02
Izvor: Sportske.net

Brendon Dejvis čovek odluke!

© 2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT
© 2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Partizana osvojili su ''NIS Open air'' turnir na Beogradskom sajmu. Oni su posle ubedljive pobede nad AEK-om, večeras vodili mnogo veću borbu sa novim evroligašem Parizom i na kraju slavili sa 83:82, i to košem Brendona Dejvisa u poslednjoj sekundi.

Prvo poluvreme je proteklo u ravnopravnoj borbi, Parižani su se pokazali kao ''tvrd orah'' za crno-bele koji su posle prve četvrtine imali poen prednosti, a na poluvremenu ''plus tri'' - 46:43.

Sredinom treće četvrtine Sterling Braun je doneo nešto osetnijih osam poena prednosti Partizanu, bilo je 55:47 u tim trenucima. 

Nešto kasnije crno-beli stižu i do dvocifrene prednosti, Tajrik Džons je pogodio za 59:49, ali je u tim trenucima utakmica bila nakratko prekinuta zbog uvredljivih skandiranja sa tribina, pa je trener Obradović morao da moli navijače da prestanu s tim.

Tek što je meč nastavljen, Tajrik Džons je atraktivnim zakucavanjem izazvao delirijum na tribinama, a trener gostiju je morao da zatraži tajm-aut.

Nije to poremetilo Tajrika Džonsa koji ponovo zakucava, na asistenciju Karlika Džonsa i Partizan je vodio sa 63:51.

Nedugo zatim i Pokuševski pogađa trojku za 66:53 i izgledalo je da crno-beli kontrolišu situaciju na terenu. Međutim, krajem treće i početkom četvrte četvrtine prednost crno-belih se istopila i Pariz je prišao na 68:67.

Crno-beli ne koriste ni sledeći napad, a Hejs na dtrugoj strani preko Nilikine poentira za vođstvo Pariza - 68:69.

Željko Obradović je reagovao tajm-autom, ali Tajson Vord svojom trojkom uvećava prednost gostiju.  Ni ulazak Vošingtona nije odmah popravio realizaciju u napadu, ali je sredinom četvrte deonice postigao važne poene, pa upisao i asistenciju, a posle još jedne dobre odbrane crno-beli preko Bonge dolaze do izjednačenja na 75:75.

Banđa Si je uzvratio trojkom za novo vođstvo Pariza, a na ulasku u poslednja tri minuta Lundberg pogađa za 78:78.

Karlik Džons promašuje ''zicer'' na minut i po pre kraja, ali odbranili su se crno-beli i došli u novu priliku da pvedu. Ovoga puta, na oko pola minuta do kraja meča, Karlik Džons se iskupio za pomenuti promašaj, pogodio je trojku za 81:78 i doveo Partizan na prag pobede.

Gosti su zatražili tajm-aut posle kog Šorts pogađa uz faul Dejvisa. Nije pogodio slobodno bacanje, ali je Jantunen priskočio i doneo još dva poena Parizu za vođstvo gostiju od 81:82!

A onda, posle Obradovićevog tajm-auta, Brendon Dejvis u poslednjoj srekundi pogađa za pobedu Partizana 83:82! 

Na kraju, Sterling Braun, Karlik Džons i Frenk Nilikina bili su najefikasniji u Partizanu sa po 13 poena, Tajrik Džons je upisao 12, a Dejvis i Bonga po 10 poena.

Nadir Hifi je s 19 poena bio najefikasniji kod Parižana, a pratili su ga Šorts sa 18 i Vord sa 16 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke