Drama sa srećnim krajem u Istanbulu - Sjajni Mirotić nedvoljan Armaniju, Fener slavi Vilbekina!

Autor: Lazar Nikolić
petak 06.10.2023.
22:01
Izvor: Sportske.net

Fantastičan meč.

Euroleague
Euroleague

Povezane vesti

Košarkaši Fenerbahčea su nakon produžetka savladali Armani rezultatom 85:82.

Sjanu utakmicu odigrao je novi igrač "manekena" Nikola Mirotić koji je postigao 24 poena, ali je promašio trojku kojom je mogao da produži dramu u Istanbulu.

Heroj Fenerbahčea bio je Skoti Vilbekin koji je ubacio 19 poena, Marko Gudurić je meč završio sa 15 poena.

Armani je bolje započeo utakmicu u Istanbulu. Nikola Mirotić je od samog starta stavio do znanja da će biti najveće pojačanje "manekena" ove sezone, a tim iz Milana sredinom prve deonice vodio sa 18:8.

Ipak, Fenerbaheče je u nastavku prvog dela zaigrao bolje. Nalazili su dobra rešenja u napadu igrači trenera Dimitrisa Itudisa, a prednjačio je reprezentativac Srbije Marko Gudurić, te je Fener na poluvremenu vodio sa 39:35.

Tokom treće deonice domaćin je održavao prednost i u poslednju četvrtinu ušao sa vođstvom od 62:54.

Start četvrte četvrtine pripao je gostima koji su uspeli da preokrenu i trojkom Mirotića povedu sa 69:68. 

Usledila je neizvesna završnica u kojoj je glavnu ulogu imao centar Fenera Jorgos Papajanis. Grk je prvo pogodio trojku za vođstvo Fenera 74:71, a zatim zakucao na asistenciju Gudurića.

Ipak, uspeo je Armani poenima Melija da stigne do izjednačenja (76:76) i ostavi Feneru šansu da u poslednjem napadu stigne do trijumfa. Vilbekin je šutirao, ali nije pogodio, ostalo je vremena da i Šilds pokuša da na drugoj strani, ipak meč je otišao u produžetak.

Domaći su stekli prednost u produžetku (81:78) koševima Pjera i Dorsija, dok je Armani grešio u napadu. Ipak, odbrana gostiju bila je na visini zadatka, te je Armani bio u igri za trijumf. Nade "manekena" ugasio je Vilbekin trojkom na 40 sekundi pre kraja za nedostižnih 84:79.

Imao je Mirtoić šansu da trojkom Mirotića u poslednjoj sekudni stignu do novog produžetka, ali je njegov pokušaj završio na obruču za veliku radost domaće publike.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke