Drama u Barseloni, Olimpijakos pao posle produžetka!

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.10.2021.
23:11
Izvor: Sportske.net

Igra nerava pripala Barsi.

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Barselona je na svom terenu igrala protiv Olimpijakosa i posle velike borbe svih 40 minuta upisala treći uzastopni trijumf u novoj sezoni, rezultatom 79:78.

Bio je ovo derbi kola, pogotovo ako se ima u vidu da se radi o dvema neporaženiom ekipama u prva dva kola. Olimpijakos je bolje odigrao prvu četvrtinu tokom koje je stekao prednost od sedam poena razlike, a početkom druge poveo je i sa 20:12 uz odličnu igru u odbrani. Barsa je do kraja drugog kvartala uspela da tu prednost donekle smanji, ali je Olimpijakos na poluvreme otišao sa ''plus pet'' - 32:27.

Sve se, međutim, promenilo na početku treće četvrtine kada Barselona pravi seriju 14:2 i dolazi do vođstva od 41:34.

Tu prednost od oko sedam poena razlike domaćin je zadržao do kraja treće četvrtine, ali polovinom poslednje Olimpijakos uspeva da uzvrati i crveno-beli iz Pireja stižu do izjednačenja na 61:61.

To je bio uvod u dramatičnu završnicu, uspeo je Olimpijakos i da povede sa 67:65, da bi potom Kjurik sa linije penala izjednačio na 67:67, pa se ušlo u produžetak.

U dodatnih pet minuta, Barsa je i dalje poenima sa linije penala uspevala da održi rezultatski egal, sve dok Nikola Mirotić nije uzeo stvar u svoje ruke i doneo dmaćem timu pet poena prednosti - 75:70 na dva minuta pre kraja.

Naravno, nisu se Pirejci predavali, pa su poenima Mekisika i Slukasa ponovo stigli na samo poen zaostatka - 75:74. Usledila je penal-završnica, a Dorsi na 22 sekunde pre kraja donosi vođstvo Olimpijakosu - 78:77. Na drugoj strani oba puta je bio precizan Oriola na sedam sekundi do kraja za 79:78 u korist Barselone koja je uspela da odbrani minimalno vođstvo i upiše treći uzastopni trijumf. Slukas je imao šut za pobedu Oliumpijakosa, nije bio precizan.

Nikola Mirotić je sa 22 poena i šest skokova bio najbolji u pobednčkoj ekipi, Higins je upisao 11, a Dejvis deset poena. Kod gostiju Slukas 14, Dorsi i Vezenkov po 12 poena.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke