Drama u Beogradu - Maestralni Vasa Micić nosio Efes do odbrane evropskog trona!

Autor: Nemanja Janošev
subota 21.05.2022.
20:48
Izvor: Sportske.net

Spektakularna utakmica u izuzetnoj atmosferi.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Anadolu Efesa odbranili su trofej Evrolige pošto su u "Štark areni" savladali Real Madrid sa 57:58 (15:14, 19:15, 8:11, 15:18).

Kako dolikuje jednom finalu - neizvesna borba, do poslednjeg atoma snage i sekunda, uz maestralnu atmosferu prepune dvorane. U čitavom tom nizu, bolji je bio tim Ergina Atamana koji je tako došao do uzastpnog trofeja.

Serijom promašaja na obe strane otvorena je utakmica koja je, očekivano, privukla najveću pažnju publike koja je ispunila dvoranu gotovo do poslednjeg mesta. Tek posle gotovo dva minuta, Vasa Micić je po prvi put oromenio rezultat na semaforu i to sa linije penala, a nakon što je promašio prvo bacanje.

Ubrzo su timovi počeli da se smenjuju u vođstvu, ali promašaji su i dalje nastavljali da prate obe ekipe. Očigledno su sa određenom dozom nervoze ušli u ovaj susret. Izuzetno raspoložen je bio Valter Tavares koji je bio agresivan pod košem i od prvih 15 poena Reala, kraj njegovog imena stajalo je 12. I navijači Anadolu Efesa su u solidnom broju ispunili tribine „Arene“, doduše, bili su „raštrkani“, ali dovoljno glasni da ih igrači osete.

Šejn Larkin je i u finalnoj utakmici bio raspoložen, a isto se može reći i za Micića, što su bile odlične vesti po Ergina Atamana. No, Real je preko Kozera, Fernandeza i Rendolfa uspeo za nijansu da se odmakne od rivala, ali udarni duo Larkin – Micić brzo se pobrinuo da ponovo usledi egal. Od 29 poena Efesa u prvom poluvremenu, njih dvojica su ubacili 23! Entoni Rendolf je s druge strane odlično pogađao spolja i omogućio Realu prednost pred pauzu.

Efesov napad je stao u nastavku. Nisu uspevali da dođu do lakih poena, dok je Real imao kontrolu skoka, ali ne i sreću da to eksploatiše budući da su im pojedini šutevi sa distance izlazili iz koša. Tibor Plajs je bio jedini koji je pogađao za Efes u prvih osam minuta treće deonice. Uz sve to, videli smo egal utakmicu u završnici kvartala, ali i koškanje između Džejmsa Andersona i Vensana Poarjea koje je sankcionisano dvema nesportskim greškama.

Efes je bio taj koji je igrao u boljem ritmu s startom poslednje deonice. Micić je pogodio jednu ludu trojku sa visokim lukom preko Valtera Tavaresa što je sve samo ne lako. Tibor Plajs je uz Micića definitivno udarna igla Atamanovog tima u drugom poluvremenu. Dao je dva poena u prvom delu igre, a potom se razgoropadio u nastavku. 

Sa svim tim, ponovo smo imali dramatičan finiš i rezultat na jednu loptu s kojim se ušlo u poslednjih 30 sekundi. Efes je čak bio tim koji je imao pola koša prednosti, uz napad. Larkin nije uspeo da stavi tačku na susret, ali su u skoku igrači turskog tima bili bolji i pre isteka vremena rešili pitanje pobednika.

Vasilije Micić je bio najefkasniji igrač utakmice sa 23 poena, 19 je imao Tibor Plajs, dok je u Realu 14 ubacio Valter Tavares.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke