Drama u Dubaiju pripala domaćinu, Subotičani promašili pobedu u poslednjoj sekundi!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 20.10.2024.
19:05
Izvor: Sportske.net

Četvrta pobeda debitanta u AdmiralBet ABA ligi.

AdmiralBet ABA liga/Dubai BC
AdmiralBet ABA liga/Dubai BC

Povezane vesti

U utakmici petog kola AdmiralBet ABA lige, Dubai je večeras pred svojim navijačima u ''Koka Kola areni'' posle velike borbe savladao ekipu subotičnog Spartaka sa 80:79.

Ovo je četvrta pobeda Dubaija u pet odigranih kola, a Spartak je pretrpeo treći poraz.

Prva četvrtina je bila ravnopravna, ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali je Dubai, predvođen raspoloženim Bertansom u drugom kvartalu napravio seriju 13:2 i do kraja prvog poluvremena stekao dvocifrenu prednost - 51:41.

Ali, treća četvrtina, pogotovo njena završnica, pripala je gostima iz Subotice koji su potpuno anulirali prednost rivala.

Sredinom četvrte četvrtine Spartak je nakratko poveo trojkom Kadžami-Kina, nešto kasnije im je Miletić vratio minimalnu prednost, a posle još jednog neiskorišćenog napada Dubaija, Denijels je u kontri poentirao za 72:69 u korist Subotičana.

Jurica Golemac je reagovao tajm-autom, ali Dubai nikako nije uspevao da povrati napadački ritam iz prvog poluvremena, što gosti obilato koriste i na dva i po minuta stižu do pet poena prednosti - 76:71.

Morali su domaći da krenu na sve ili ništa i vrlo brzo su poenima Bertansa iz kontre prišli na 76:75. Zanimljivo, to su bili prvi poeni Bertansa u drugom poluvremenu posle 15 koliko je upisao u prvom.

To je ujedno bio uvod u dramatičnu završnicu ovog meča. Usledio je tajm-aut gostiju, ali Abas vraća minimalnu prednost na stranu Dubaija. Međutim, na deset sekundi do kraja, Kin posle prodora pogađa za 79:78 u korist Spartaka i dovodi goste na prag trijumfa.

Naravno, domaći su reagovali tajm-autom, posle kog Tejlor na 2.4 sekunde do kraja pogađa pored Momirova i Nikolića za 80:79 u korist Dubaija.

Imali su gosti još jednu šansu preko Boltona, ali nije bio precizan u poslednjoj sekundi, pa je slavlje domaćih moglo da počne.

Davis Bertans je sa 17 poena bio najefikasniji u ekipi Dubaija, Tejlor je upisao 15, Vilijams 14, a Anđušić 11 poena.

Ekipu Spartaka predvodili su Kadžami-Kin sa 16 poena, a Bolton je upisao 14.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke