Drama u Istanbulu, Efes na F4!

Autor: Darko Mitrović
utorak 04.05.2021.
20:33
Izvor: Sportske.net

Simon i Singlton prelomili meč u korist ekipe iz Istanbula. Micić sa penala dotukao Real.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Košarkaši Efesa plasirali su se na završni turnir Evrolige, pošto su večeras u petoj, odlučujućoj utakmici četvrtfinalne serije savladali Real Madrid sa 88:83.

Podsetimo, prve dve utakmice u Istanbulu Efes je ubedljivo dobio, činilo se da će lako izaći na kraj sa Realom, ali je u Madridu kraljevski klub uzvratio sa dve ''tesne'' pobede i izborio majstoricu.

I večeras je bilo veoma neizvesno i dramatično do samog kraja.

Real je nešto bolje započeo ovaj meč, u većem delu prvog poluvremena je imao blagu prednost, a Efes je uzvratio početkom treće deonice, kada je serijom 16:1 stigao do vođstva od dvanaest poena razlike - 57:45.

Međutim, već do kraja treće četvrtine Real je uspeo da uhvati priključak i smanji zaostatak na 60:57.

Tako se kompletna ova četvrtfinalna serija svela na poslednju četvrtinu petog meča, koja je donela konačnog pobednika. Bilo je veoma neizvesno, ''rezultatska klackalica'', a i u poslednji minut se ušlo nerešenim rezultatom, 80:80.

A onda, na 39 sekundi pre kraja, Kruno Simon pogađa trojku za vođstvo Efesa od 83:80, na drugoj strani Serhio Ljulj ne uspeva da uzvrati, posle čega je na 14 sekundi pre kraja Singlton iznudio prekršaj. Iskoristio je oba slobodna bacanja i praktično odveo Efes na F4! Pokušao je Real da vrati nadu, Ljulj je pogodio trojku, ali je na kraju Vasa Micić pogocima iz slobodnih bacanja stavio tačku na ovaj duel.

Singlton je sa 26 poena bio i najefikasniji večeras u Efesu, uz osam uhvaćenih lopti. Simon je upisao 17, a naš Vasa Micić 18 poena, uz pet asistencija.

Madriđane je predvodio Argentinac Laprovitola sa 17 poena, Tompkins je upisao 12.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke