Drama u Istanbulu, Monako pao posle produžetka, Gudurić efikasan!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 19.01.2023.
21:18
Izvor: Sportske.net

Uspeli su gosti da u poslednjoj sekundi izbore produžetak, ali u dodatnih pet minuta su posustali.

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Povezane vesti

U prvoj utakmici 20. kola Evrolige, Fenerbahče je večeras u Istanbulu savladao ekipu Monaka rezultatom 98:94 posle produžetka. U regularnom toku meča rezultat je bio 84:84.

Ovo je trinaesta pobeda ekipe Dimitrisa Itudisa, a Monako je pretrpeo osmi poraz.

Ravnopravna borba vodila se negde do prvih par minuta druge četvrtine a onda Monako pravi seriju 11:0 i dolazi do prednosti od 43:30.

To je bila maksimalna prednost gostiju u ovom meču, a Fenerbahče je do kraja prvog poluvremena uspeo da priđe na osam poena zaostatka - 47:39 je bilo posle prvih 20 minuta igre u korist Monaka.

Rezultatsku prednost je ekipa Monaka uspela da zadrži do sredine trećeg kvartala, a onda je Fenerbahče nošen podrškom sa tribina i predvođen raspoloženim Motlijem uspeo da uhvati priključak.

Uspeo je Monako da uzvrati početkom poslednje deonice, kada je zahvaljujući trojkama Uatare stekao šest poena prednosti - 66:60, ali od tog trenutka počinje velika kriza u igri gostujućeg tima, a Fenerbahče započinje svoju seriju.

Poenima Marka Gudurića, Fenerbahče stiže na ''plus tri'', poveli su domaći sa 70:67, a trener Monaka Saša Obradović je odmah reagovao tajm-autom.

Ne samo da ta pauza nije pomogla Monaku, nego je Fenerbahče trojkom raspoloženog Gudurića stigao i do sedam poena prednosti - 75:68 na oko pet minuta do kraja meča.

A kada je na tri minuta i 20 sekundi i Kalates pogodio trojku za 80:72, delovalo je da Saša Obradović više nema pravih rešenja da zaustavi ovaj nalet domaćina.

Ipak, na ulasku u posldnjih 30 sekundi, Monako je uspeo da priđe na 84:82 i da ovaj meč ipak uvede u neizvesnu završnicu.

Itudis je reagovao tajm-autom posle kog je Marko Gudurić preuzeo odgovornost, ali je promašio ceo obruč u šutu za tri poena, pa je Monaku ostalo 7 sekundi za poslednji napad!

Saša Obradović ga je pripremio novim tajm-autom i to je donelo rezultat! Majk Džejms je, očekivano, uzeo loptu u ruke, krenuo je u prodor, promašio, ali je na 0.4 sekunde do kraja Džon Braun priskočio i poentirao za izjednačenje i produžetak - 84:84!

Ipak, u dodatnih pet minuta Fenerbahče je nadoknadio ono što je prokockao u finišu regularnog toka meča. Marko Gudurić je ponovo dao veliki doprinos, dodao je još pet poena, a Fener je na kraju trijumfovao sa 98:94.

Skoti Vilbekin na kraju najefikasniji u Fenerbahčeu sa 21 poenom i pet asistencija, Hejs je na kraju stigao do 18 poena i sedam skokova, a Džonatan Motli je upisao 17 poena i devet skokova. Naš Marko Gudurić je meč završio sa 16 poena i šest skokova. U Monaku najbolji Majk Džejms sa 23 poena, po šest skokova i asistencija, Uatara ga je pratio sa 19 poena i pet skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke