Drama u ''Jazinama'', FMP nastavio seriju poraza

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.02.2022.
19:04
Izvor: Sportske.net

Zadrani sve bolji, FMP nikako da izađe iz serije poraza.

AdmiralBet ABA liga/Zadar/Andrej Jancijev
AdmiralBet ABA liga/Zadar/Andrej Jancijev

Povezane vesti


Peti uzastopni poraz doživela je ekipa FMP-a koja je večeras gostovala u Zadru.

U meču 18. kola AdmiralBet ABA lige, Zadar je pred oko 800 gledalaca u ''Jazimana'' slavio posle velike borbe sa 83:80. FMP sada ima deset pobeda i sedam poraza, a Zadranima je ovo četvrta pobeda u poslednjih šest mečeva, ukupno šesta od početka sezone.

Zadar je u većem delu meča imao vođstvo, a ono je najubedljivije bilo krajem druge i početkom treće četvrtine kada su domaći stigli do jedanaest poena prednosti.

Ali, FMP je polako topio taj zaostatak i na ulasku u završnicu meča, trojkom Brajsa Džonsa na minut i 20 sekundi pre kraja, ''Panteri'' su stigli do izjednačenja na 77:77. 

Usledio je tajm-aut domaćih, posle kog Mavra poentira, ali na drugoj strani uzvratio je Radonjić ''iz kornera'' za tri poena i FMP je poveo sa 80:79.

Drežnjak na drugoj strani precizan na dvadeset sekundi pre kraja, Zadar je vratio minimalno vođstvo, ali je FMP imao poslednji napad. Međutim, Šaranović je bio neprecizan, potom još jedan pokušaj gostiju, ali se lopta zaglavila između obruča i table na dve sekunde do kraja!

Posle novog tajm-auta, lopta je pripala Zadru, ali gosti odmah prave prekršaj. Ipak, Junaković precizan sa linije penala, a gosti iz Železnika nisu uspeli da u preostalom vremenu izbore produžetak.

Martin Junaković na kraju najefikasniji sa 22 poena, Karter ga je pratio sa 14, a u FMP-u najbolji Izundu sa 14, Radonjić i Tasić sa po 13 postignutih poena.

*


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke