Drama u Majamiju, Pelikansi će imati za čim da žale!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.01.2023.
00:06
Izvor: Sportske.net

Mnogo propuštenih prilika za goste.

Beta/AP Photo/Wilfredo Lee
Beta/AP Photo/Wilfredo Lee

Povezane vesti

Mnogo uzbuđenja i velika borba u finišu meča viđena je u duelu Majami Hita i Nju Orleans Pelikansa. Na kraju, pobeda Majamija rezultatom 100:96. To je njihov ukupno 26. trijumf u 48 odigranih mečeva i veoma važna pobeda u borbi za plasman u plej-of. Pelikansima je ovo četvrti uzastopni poraz, ali i dalje imaju pozitivan skor, 26-21, za četvrto mesto na Zapadu.

Nju Orleans je u drugoj četvrtini imao 15 poena prednosti, mogao je da dotuče rivala već u tom periodu, ali je veliki broj prilika propustio, čak šest promašenih trojki i Majami je uspeo da se rezultatski vrati u igru. Domaći su krajem druge četvrtine uspeli da naprave seriju 10:0 i priđu na 47:41, što je bio rezultat na poluvremenu.

U većem delu treće četvrtine Pelikansi su održavali blagu prednost, a od finiša tog dela igre, pa sve do kraja vođena je potpuno ravnopravna borba u kojoj su se ekipe smenjivale u vođstvu.

Tajler Hiro je mogao sve da reši, ali je promašio trojku na trideset sekundi pre kraja. Pelikansi su zatim imali novu priliku za vođstvo, ali su loše organizivali napad, pa su na 15 sekundi do kraja primorani da fauliraju Oladipa.

On je pogodio samo jedno slobodno bacanje i Majami je poveo sa 98:96.

Posle tajm-auta, Pelikansi su imali novu priliku za vođstvo, ali ovoga puta je Mekalum bio neprecizan u šutu za tri poena. Usledio je novi faul nad Oladipom koji na sedam sekundi do kraja pogađa oba bacanja i rešava meč.

Tajler Hiro je sa 26 poena i osam skokova bio najbolji u pobedničkoj ekipi, Adebajo je završio meč sa 18 poena i devet skokova, a 18 poena imao je i Batler. Ipak, veoma važne poene je na ulasku u finiš upisao Kajl Lauri koji se na kraju zaustavio na 17 postignutih poena.

Kod gostiju Marfi 17, Valančijunas 14 poena i 16 skokova.

Prethodno je večeras ekipa LA Klipersa kao gost savladala Dalas sa 112:98.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke