Drama u Milanu - Nejpir i Mirotić srušili Partizan!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 08.03.2024.
22:27
Izvor: Sportske.net

Pobeda Armanija!

Olimpia Milano
Olimpia Milano

Povezane vesti

Pobeda Armanija u 28. kolu Evrolige nad Partizanom rezultatom 85:83 košem meč-vinera Šabaza Nejpira na 5 sekundi do kraja utakmice. 

Odlično su crno-beli otvorili meč, poveli sa 8:0 posle čega je Mesina morao da traži tajm-aut, posebno je impresivan bio Frenk Kaminski u prva tri minuta, a domaćin je tek na ulasku u četvrti postigao prve poene. 

I baš tada je Šejvon Šilds krenuo u neverovatnu seriju, vezao deset poena, a Armani je prešao u vođstvo. 

Njihova serija je bila i zahvaljujući odličnom šutu, pogodio je trojku kasnije i Mirotić, pa onda i Maodo Lo. Zahvaljujući Aleksi Avramoviću i Zeku Ledeju crno-beli su zaigrali bolje u napadu, sustigli prednost, a na početku druge četvrtine Partizan je imao i sedam poena prednosti posle mini-serije Kabokla i Ledeja. 

Novu seriju trojki za domaćina pokrenuli su Vojtman i Hol, pogodio je jednu i Nejpir, a Partizan je bio čak i četiri minuta bez koša, sve dok se nije pojavio spasilac Avramović koji pogađa veoma bitnu trojku.

Jasno je bilo da će Armani veoma teško ostati na visokim procentima iz prvog poluvremena gde su imali skoro 80% šuta za dva i 57% šuta za tri poena, a i pored toga su imali samo poen viška u odnosu na crno-bele na poluvremenu (41:40). 

Trojkom je Panter otvorio treću četvrtinu, igralo se koš za koš, Devon Hol je bio veoma raspoložen, ali i Aleksa Avramović koji ponovo iz driblinga pogađa trojku. Šabaz Nejpir je imao svojih pet minuta, šest vezanih poena za 55:51, a posle poena Hola bilo je 57:51. Seriju domaćih je prekinuo Smailagić, a posle trojke Anđušića i zakucavanja Avramovića Partizan je bio na -1. 

Ređale su se trojke kao na traci i na jednoj i na drugoj strani, Hol je pogodio novu, pa onda Kaboklo, jasno je svima bilo da ćemo gledati dramu. Partizan je konačno poveo posle odbojke Kabokla, a onda pogodak Anđušića za fantastičan kraj treće četvrtine. Crno-beli su imali 64:67 na početku poslednje deonice. 

I onda dve trojke Nikole Mirotića za totalni egal, a posle još jedne njegove trojke sa osam metara Milano je imao 74:73. 

Utisak je da je Partizan igrao odlično, ali kada god bi razlika bila viđena za uvećavanje, usledio bi povratak trojkom domaćeg tima. 

Partizan je ponovo preokrenuo, Avramović je prošao na ulaz, potom fantastične dve odbrane na Nejpiru koji je poklanjao posede crno-belima svojim očajnim šutem, a Kaboklo je pogodio 2+1 za 76:78!

Dva minuta je stajao ovaj rezultat, sve do poena Šildsa koji je izjednačio rezultat na 3 minuta do kraja. 

Napominjemo, Partizan je ovaj deo meča igrao bez Pantera koji je imao 4 lične greške od sredine treće deonice. 

Danilo Anđušić je pogodio o tablu u stilu Tima Dankana sa velike udaljenosti čime je prekinuo seriju od preko 3 minuta bez koša, a na 1:49 do kraja bilo je 78:80. Nejpir je pogodio trojku preko Trifunovića za 81:80, a isti igrač je stao na liniju za slobodna bacanja i pogodio oba na 52 sekunde do kraja utakmice. 

Panter, koji se vratio na parket, pokušao je za tri poena, ali drugi spasilac crno-belih večeras je Zek Ledej koji je pogodio posle uhvaćenog ofanzivnog skoka, i to uz dodatno slobodno bacanje!

Ipak, na drugoj strani se podiže Nejpir koji pogađa za dva poena, crno-beli su imali 5 sekundi za napad koji nije iskoristio Ledej...

Šejvon Šilds je imao 19, koliko i Mirotić (postigao 11 u poslednjoj deonici), Hol je dodao 18, a Nejpir 15. Kod Partizana Avramović 19, Kaboklo 13, Anđušić 11, Ledej 12. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke