Drama u Minhenu pripala Bajernu, ni sjajni Šved i Monro nisu pomogli Himkiju

Autor: Aleksandar Golubović
petak 04.12.2020.
22:28
Izvor: Sportske.net

Ruski tim pružio sjajan otpor u Minhenu.

Epa/Sergei Ilnitsky
Epa/Sergei Ilnitsky

Povezane vesti

Košarkaši Bajerna teškom mukom stigli su do pobede u Minhenu protiv poslednjeplasiranog Himkija 80:77 (15:22, 28:18, 21:24, 16:13) u 12. kolu Evrolige.

Junak osmog trijumfa izabranika Andree Trinkijerija bio je Nik Vajler-Beb, koji je u trenucima kada se meč lomio postigao ključne poene za bavarski tim.

Pobeda Bajerna bacila je u drugi plan sjajnu partiju Alekseja Šveda, koji je klizio na ivici trip-dabl učinka (20 poena, devet asistencija i osam skokova), a istaknut je bio i njegov saigrač Greg Monro sa dva poena manje.

Bajern je na startu meč stigao do vođstva od 8:0, ali je Himki veoma brzo preokrenuo rezultat pa je prvu četvrtinu završio sa plus sedam.

U finišu ove deonice istakao se trojkom Stefan Jović (ukupno šest poena), a Janis Tima je pred drugu deonicu podigao raspoloženje tima.
 
Pravi bum usledio je u drugoj četvrtini, a sve je kulminiralo kada je u trećem minutu deonice Tima pogodio trojku za plus 15.

baner

Bajern je brzo vratio minus sedam, a zatim je usledila neverovatna serija koja je domaći tim na poluvreme odvela sa plus tri.

U ovom delu igre svi su bili raspoloženi u redovima domaćih, ali se naročito istakao Pol Zipster, koji je sa 18 poena bio drugi strelac tima.

Treća četvrtina poslužila je kao odgovor gostujućeg tima, ali se u odlučujuću deonicu ušlo od "nule".

Himki je vodio veći deo poslednje četvrtine, ali je na 42 sekunde pre kraja usledio preokret.

Vajler-Beb je pogodio najpre dva, a u poslednjoj sekundi meča još dva slobodna bacanja i meč je bio rešen.

Bajern je do pobede predvodio Boldvin sa 19 poena, Zipster je imao poen manje, dok je Vladimir Lučić meč završio sa 10 poena.
   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke