Drama u Pireju, Durant ispratio poslednjeg putnika na F4 u Beograd!

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.05.2022.
22:25
Izvor: Sportske.net

NBA zvezda i večeras ispratila meč odluke između Olimpijakosa i Monaka.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Od večeras imamo kompletan spisak učesnika fajnal-fora Evrolige koji će se od 19. do 21. maja održati u ''Štark Areni'' u Beogradu.

Posle Reala, Efesa i Barselone, vizu za Beograd overila je i ekipa Olimpijakosa koja je večeras u petoj, odlučujućoj utakmici četvrtfinalne serije savladala Monako našeg trenera Saše Obradovića rezultatom 94:88.

Kao i pre par dana u Monaku, i večeras je u punoj dvorani u Pireju spektakl svojim prisustvom uveličao i NBA as i košarkaš Bruklin Netsa Kevin Durant.

Znate da je on prijatelj Majka Džejmsa, najboljeg igrača Monaka i zbog njega je večeras došao i u Pirej.

Neobična je bila dinamika ove utakmice, s obzirom da je u prvoj četvrtini bilo vrlo malo koševa, važnost meča je sputala i jedne i druge, a onda kao da su se naglo opustili u drugom kvartalu koji je Monako dobio sa 35:30!

Čitava druga četvrtina, kao i veći deo treće protekli su u blagoj rezultatskoj prednosti ekipe Saše Obradovića, Majk Džejms je preuzimao odgovornost, radio ono što se od njega očekuje, ali negde od sredine poslednje deonice Olimpijakos preuzima vođstvo, zahvaljujući svom lideru, sjajnom Kostasu Slukasu.

Kada je Dorsi na minut i 18 sekundi do kraja pogodio za ''plus šest'' u korist Olimpiojakosa, pobednik je bio već na vidiku. U poslednjem minutu par promašaja Majka Džejmsa, vreme je radilo za crveno-bele iz Pireja koji su to iskoristili i obezbedili plasman među četiri najbolje ekipe u Evropi.

Na kraju, u pobedničkoj ekipi najefikasniji su bili Mekisik sa 18, Vokap je upisao 17, Dorsi 16, Slukas 15 poena, a u Obradovićevom timu Majk Džejms se zaustavio na 24 poena, 10 asistencija i četiri skoka. Naš reprezentativac Danilo Anđušić pet poena za oko 12 minuta u igri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke