Drama u Pireju - Oli "slomio" Fener i izabrao Barsu!

Autor: Mladen Heleta
petak 12.04.2024.
22:22
Izvor: Sportske.net

Fenerbahče će igrati protiv Monaka.

EPA-EFE/PETE ANDREOU
EPA-EFE/PETE ANDREOU

Povezane vesti

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su Fenerbahče u Pireju rezultatom 84:81 posle produžetka, u utakmici poslednjeg 34. kola regularnog dela sezone u Evroligi. Rezultat je nakon 40 minuta bio 69:69.

Bila je ovo direktna borba za peto mesto, a na kraju je tu poziciju "uhvatio" grčki tim sa skorom 22-12, koji će u četvrtfinalu plej-ofa igrati protiv četvrtoplasirane Barselone. Španski tim će u seriji do tri pobede imati prednost domaćeg terena.

Fener je šesti, sa učinkom 20-14, i ide na trećeplasirani Monako, a da li je neko bolje prošao posle ovakvog ishoda, ostaje da se vidi?

Neizvesnost je vladala od prvog minuta, niko na ovom meču nije stekao osetniju prednost, Olimpijakos je na poluvremenu vodio 38:34, posle tri četvrtine je bilo 53:52, delovalo je u produžetku da će gosti slaviti, jer su otišli na 73:78, ali domaći su sjajno finiširali i upisali trijumf.

Heroj je bio Ajzea Kenan, koji je trojkom u padu smanjio prednost Fenera na 76:78, a onda su usledila još četiri poena i ukradena lopta i na kraju je Olimpijakos odbranio domaći teren.

Kenan je utakmicu završio 27 poena, a naš Nikola Milutinov je upisao pet poena i tri skoka.

Kod Fenera, 21 poen Hejsa-Dejvisa, dok je naš Marko Gudurć ubacio devet.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke