Drama u Podgorici, Budućnost srušila Valensiju! Budi se i Mornar!

Autor: Darko Mitrović
sreda 27.10.2021.
20:58
Izvor: Sportske.net

Još jedno sjajno veče za crnogorske klubove na evropskoj sceni.

Buducnost VOLI
Buducnost VOLI

Povezane vesti

Posle startne pobede nad Ulmom u Nemačkoj, ekipa podgoričke Budućnosti je večeras u drugom kolu Grupe B Evrokupa dočekala špansku Valensiju i u uzbudljivoj završnici trijumfovala rezultatom 71:70!

Izuzev u par navrata tokom prve četvrtine, ovo je bilo jedino vođstvo Budućnosti u drugih 20 minuta, ali su Podgoričani pokazali da su najbolji kada je to najvažnije.

Dobra vest je da ih je večeras bodrio Danilo Nikolić koji se uspešno oporavlja posle operacije, a na terenu najefikasniji su bili Edin Atić sa 17 i Micov sa 14 poena, dok je Kobs upisao 10. Valensiju je predvodio Prepelič sa 14 poena.

Čovek odluke bio je Džastin Kobs koji je doneo preokret Podgoričanima na 22 sekunde pre kraja, posle čega je Džikićev tim uspeo da se odbrani i ostvari veliku pobedu protiv favorizovanog rivala.

Mornar ređa poraze u AdmiralBet ABA ligi, ali mu u FIBA Evropa kupui mnogo bolje ide. Barani su večeras u meču trećeg kola Grupe E ubedljivo savladali grčki Iraklis sa 88:65. Gosti su samo u prvoj i donekle u drugoj četvrtini bili ravnopravan rival, a kako se meč bližio kraju, prednost Mornara je bila sve ubedljivija.

Ovo je druga pobeda Mornara u grupi, a do nje su ga predvodili Nemanja Gordić sa 16 poena i 10 asistencija, Dejvis sa 15 i Mićović sa 13 poena i 10 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke