Drama u Podgorici, Micov "ohladio" Partizan i zakazao majstoricu!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 15.05.2022.
22:39
Izvor: Sportske.net

Imali su "crno-beli" prednost u poslednjem minutu meča, ali...

Povezane vesti

Košarkaši Budućnosti VOLI savladali su Partizan u Podgorici rezultatom 72:71 (20:17, 18:10, 17:22, 17:22) u drugom polufinalnom meču AdmiralBet ABA lige.

Domaćin je od početka meča imao inicijativu, Budućnost je predvođena Perijem i Kobsom održavala prednost protiv "crno-belih" praktično od prvog minuta.

Sa druge strane, Partizan nije uspevao da pronađe svoj ritam, Ledej i Lesor su pokušavali da pomognu svojoj ekipi konkretnim učinkom, nakon čega smo u drugoj četvrtini videli i dosta promašaja.

Tvrda igra i malo poena uticali su na kvalitet igre oba tima, pa smo za poluvreme videli svega 65 poena. U samom finišu druge deonice, Partizan je primio pet poena, pa je Budućnost otišla na "plus 11".

Uz to, "crno-beli" su promašili čak 10 slobodnih bacanja u prvom poluvremenu.

Sredinom treće četvrtine, Budućnost je imala i 13 poena prednosti, ali su gosti zahvaljujući dvema trojkama uspeli da se vrate na sasvim pristojnih šest poena zaostatka pred odlučujuću deonicu.

Tvrdu košarku sa dosta promašaja gledali smo do samog kraja meča, posebno se istakao Zek Ledej koji je umalo pomogao gostima da se domognu finala, ali je potom Vladimir Micov u poslednjim trenucima meča odlučio pobednika svojom trojkom.

Ledej je upisao sjajnih 28 poena uz osam skokova, ali to nije bilo dovoljno da Partizan trijumfuje u Crnoj Gori. Sa druge strane, Peri i Popović postigli su po 15 poena, dok je Kobs ubacio 13 poena.

Pobednik ovog meča će se u finalu AdmiralBet ABA lige sastati sa boljim iz duela Crvena zvezde - Cedevita Olimpija, a odlučujući meč u seriji igraće se u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke