Drama u Turskoj - Fener i Efes slavili u "infarkt" završnicama, Gudurić i Klajburn heroji!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 05.02.2023.
20:53
Izvor: Sportske.net

Vasa Micić nije igrao.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Turski evroligaši Fenerbahče i Efes upisali su pobede u 18. kolu tamošnjeg prvenstva i to ne bi bila neka vest da to nisu učinili posle ogromnih drama, koševima u poslednjoj sekundi.

Fenerbahče je ranije danas slavio protiv Konjaspora sa 62:61. 

Ekipa iz Istanbula stigla je do trijumfa posle velike drame. Gubili su gosti sa 58:57 na 30 sekundi pre kraja meča, a onda je Marko Gudurić tojkom na isteku napada doneo preokret.

Badžim je u narednom napadu uzvratio trojkom i vratio prednost Konji, da bi Dešon Pjer sa linije slobodnih bacanja doneo pobedu Feneru.

Upravo Pjer bio najefikasniji u redovima pobednika sa 15 poena, dva manje upisao je Gudurić. U ekipi Konjaspora Meksikanac Perez ubacio je 12 poena, a Hrvat Badžim poen manje.


U bezizlaznoj situaciji nalazio se i Efes na gostovanju Darušafaki. Gubili su dvostruki osvajači Evrolige sa 80:71 na 75 sekundi pre kraja meča, ali su serijom 12 igrači Ergina Atamana ipak stigli do velikog preokreta i veoma važne pobede.

Čovek odluke bio je Vil Klajburn koji je u poslednjem napadu pogodio trojku za Efes.

Klajburn je sa 25 poena bio najzapaženiji u redovima Efesa, Bobua je ubacio 20. Najefikasniji na utakmici bio je košarkaš Darušafake Osmani sa 31 poenom.


Srpski plejmejker Vasilije Micić nije igrao na večerašnjoj utakmici.

Fener je ostao lider u prvenstvu sa skorom 16-2, dok je Efes treći sa 13 pobeda i pet poraza, razdvaja ih Turk Telekom koji ima skor 15-3.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke