Drama! Vratio se Lebron, hoće li mu Jokić pomoći?!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 16.05.2021.
08:44
Izvor: Sportske.net

Lejkersi gledaju ka Denveru!

(AP Photo/Doug McSchooler
(AP Photo/Doug McSchooler

Povezane vesti

Nema predaje, vratio se Lebron, ubacio 24 poena, od toga sedam u finišu, Dejvis je dodao 28 koševa pa su Lejkersi slavili u Indijani. 

Da li je kasno?

Lejkersi mogu do šestog mesta, da izbegnu plej-in ako Denver večeras dobije Portland, a oni sami trijumfuju kod Pelikansa. U tom slučaju bi bili šest, ali bi Denver bio treći, ispred Klipersa, pa bi u prvom kolu išao baš na Lejkerse!

Po prvi put u tri meseca, velika trojka Bruklina je bila na parketu zajedno. Durant, Irving i Harden su na početku primili 12 koševa, nisu dali nijedan. Ali, tokom meča je domaćin ipak pokazao nadmoć u odnosu na Čikago, stigao do pobede. U osam utakmica koliko su strašna tri igrača igrali zajedno ove sezone, imaju skor 6-2. Ali, biće spremni za plej-of i to je jedino važno. Irving je ubacio 22 poena, Durant se ispromašivao, stao na 12, Harden je dao samo 5, imao 7 asistencija i 5 skokova. Samo, ostali igrači su dali doprinos, Džef Grin je pogodio pet trojki, Brus Braun iz 16 poena, imao 12 skokova. Netsi će ostati drugi na Istoku. Milvoki je dobio Majami, Midlton i Forbs su ubacili po 21 poen, Holidej 20, gosti bez Batlera, Kendrik Nan je brojao do 31. Retko se desi da tim koji ubaci 22 trojke izgubi meč što se desilo Hitu. Kako sada stvari stoje, ovo bi mogao da bude sudar prve runde plej ofa, ako timovi ostanu na trećij, odnosno šestoj poziciji.

Bjelica je inače počeo meč, odigrao dvadeset minuta, postigao 12 11 poena, ubacio tri trojke, imao po četiri skoka i asistencije i par ukradenih lopti.

Boston je, iao oslabljen, predvođen Tejtumom (26 poena, 11 skokova) lako dobio Minesotu, ali im to neće pomoći, moraju u plej-in. 

Tripl-dabl Rendla je presudio Hornetsima u MSG, odveli su meč u produžetak, Niksi su ipak slavili i pored toga što su u regularnom delu prokockali veliku prednost. Rendl je završio sa 33 poena, 13 asistencija i 10 skokova, Njujork je na deobi četvrtog mesta sa Atlantom. 

Sansi ne odustaju od prvog mesta, dobili su San Antonio u Teksasu, uz 27 poena Bukera, pola koraka su iza vodeće Jute, ali ne drže situaciju u svojim rukama. Ako dobiju večeras, a Džezeri izgube u Sakramentu, što je ipak malo verovatno, tim iz Arizone će završiti kao prvi regularni deo na Zapadu. Feniks je inače ove sezone počistio Jutu u šampionatu, međutim, tim iz Solt Lejk Sitija ipak ima prednost pred poslednje veče.

Bruklin - Čikago 105:91
Indijana - LA Lejkersi 115:122
Njujork - Šarlot 118:109
Minesota - Boston 108:124
San Antonio - Feniks 103:140
Milvoki - Majami 122:108

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke