Dramarično u Litvaniji - Zdovc psovao, Obradović se vratio pobedom u revolveraškom okršaju

Autor: Nemanja Janošev
sreda 15.12.2021.
21:06
Izvor: Sportske.net

Odličan meč u Litvaniji.

Euroleague
Euroleague

Povezane vesti

Košarkaši Monaka slavili su u "Žalgirio areni" protiv Žalgirisa sa 107:98 u duelu 16. kola Evrolige.

Dinamična utakmica, sa velikim brojem poena, što je bilo pomalo neočekivano u najavi duela.

Šut za tri poena bio je glavni katalizator Monaka. Procenti iznad 50 odsto su i te kako bili ključni faktor, baš kao i četvrti kvartal kada su stvorili krucijalnu razliku.

Dvejn Bejkon je pogodio krucijalnu trojku, uz dosta sreće, kada se lopta vratila u obruč, što se dogodilo u trenucima kada je Žalgiris sustizao prednost od šest poena.

Ipak, ubrzo je Žalgiris uspeo da spusti na posed razlike, a Lekavičijus je propustio priliku da na minut do kraja poravna rezultat. Viđena je dramatična završnica kada je Tajler Kavano ubacio trojku za 91:92, da bi Džejms i Vil Tomas propustili šansu za realizaciju akcije na suprotnoj strani. U svemu tome, Kavanou je sviran faul, na šta je oštro reagovala klupa Žalgirisa, zajedno sa ekipom i čitavom "Žalgirio arenom" i ispaštao je Jure Zdovc kojem je uručena tehnička. On je to, ponaški, ispratio psovkom ka sudiji.

Usledila je penal-završnica u poslednjih 12 sekundi i onda je usledila potpuna ludnica. Ulanovas je popravio promašaj saigrača i pogodio za produžetak budući da košarkaši Monaka nisu išli na faul i igrao se produžetak.

U tom periodu igre, Monako je bio smireniji tim, pogađali su sa poludistance, Džejms je doprineo maestralnim prodorom i penalima, te je Saša Obradović upisao debitantsku pobedu u svom povratku u Monako.

Sa 22 poena, Strelnijeklis je bio sjajan u redovima Žalgirisa, dok se u Monaku istakao Majk Džejms sa 20 i 14 asistencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke