Dramatičan derbi u Kazanju, festival trojki u finišu, CSKA ostao neporažen!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.12.2022.
14:52
Izvor: Sportske.net

Moskovljani se posle velike borbe učvrstili na prvom mestu.

Djordje Kostic / STARSPORT
Djordje Kostic / STARSPORT

Povezane vesti

U derbiju 14. kola VTB lige, CSKA je kao gost savladao domaći Uniks u Kazanju sa 95:93 posle produžetka, pošto je u regularnom toku meča rezultat bio 84:84.

Tako je CSKA ostao na stopostotnom učinku i posle 14 odigranih kola, Uniks je drugi sa skorom 12-2, a Zenit ima deset pobeda i dva poraza, uz dva meča manje.

Uniks je vodio u većem delu meča, imao je i 14 poena prednosti tokom treće četvrtine (66:52), ali se Moskovljani nisu predavali i njihov odgovor je usledio u poslednjoj četvrtini.

Trojkom Kurbanova na dva i po minuta pre kraja, CSKA je stigao do preokreta i poveo sa 78:76.

Posle tajm-auta domaći su uspeli da izjednače, ali novu prednost Moskovljanima svojom trojkom donosi Kasper Ver za vođstvo od 81:78.

Usledio je novi tajm-aut Uniksa, a onda trojka Rejnoldsa za izjednačenje na 40 sekundi do kraja.

''Revolveraški obračun'' je nastavio Šved svojom trojkom i CSKA je ponovo poveo - 84:81! Međutim, novi tajm-aut, pa nova trojka na drugoj strani! Ovoga puta pogađa nekadašnji košarkaš Partizana Entoni Braun za 84:84 na 22 sekunde do kraja!

Ušlo se u poslednjih osam sekundi u kojima košarkaši Uniksa osvajaju loptu, pa je odmah gube, na kraju je Kurbanov istrčao kontru i zakucao, ali je za delić sekunde zakasnio, vreme je isteklo i ostalo je 84:84, pa je meč morao da ode u produžetak.

CSKA je bolje počeo dodatnih pet minuta meča, poveo je sa 88:84, ali Mejkon trojkom vraća Uniks u igru.

Na ulasku u poslednja dva minuta, Dimitrijević donosi izjednačenje Uniksu na 89:89, ali Kurbanov na drugoj strani pogađa novu trojku za CSKA koji se ponovo približio pobedi - 92:89.

Dimitrijević je novim poenima vratio neizvesnost, ali CSKA nije dozvolio preokret i u penal-završnici je došao do nove pobede.

Aleksej Šved je sa 25 poena i osam asistencija bio najbolji u pobedničkoj ekipi, Kasper Ver je upisao 22, Žan-Šarl 16, a naši Nikola Milutinov 11, uz devet akokova i Davidovac dva poena.

Ekipu Uniksa su predvodili Deril Mejkon sa 22, Nenad Dimitrijević sa 19 i Džejlen Rejnolds sa 16 poena i osam skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke