Dramatični ''El Klasiko'', Barsa nanela prvi poraz Realu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 12.11.2017.
20:30
Izvor: Sportske.net

Mnogo uzbuđenja u košarkaškom ''El Klasiku'', pobednik odlučen u dramatičnoj završnici

EPA/Valda Kalnina
EPA/Valda Kalnina

Povezane vesti

Derbi osmog kola španske Endesa lige odigran je u Madridu, gde je Barselona nanela prvi poraz od početka sezone u ovom takmičenju ekipi Reala - 84:80 za goste.

Sjajnu košarkašku predstavu večeras su priredili navijačima najveći španski rivali.

Utakmica je čitavim svojim tokom bila ravnopravna, neizvesna, ekipe su se smenjivale u vođstvu koje je samo u par trenutaka iznosilo šest ili sedam poena razlike na jednu ili drugu stranu.

U poslednji minut meča ušlo se vođstvom Barselone 79:78, Real ne koristi naredni napad, a onda na deset sekundi pre kraja Ertel pogađa o tablu i Barsa dolazi na prag pobede.

Usledio je tajm-aut Reala, a onda očajno izvedena akcija Fernandez-Rendolf, koji nije uspeo da uhvati loptu i jedno što mu je preostalo bio je prekršaj nad Moermanom koji je polovično precizan sa linije slobodnih bacanja za ''plus četiri'' - 82:78.

Na sedam sekundi do kraja još jedan tajm-aut i poslednja nada za Real da učini nešto više u ovoj utakmici. Tri sekunde bilo je dovoljno Kerolu da poentira i smanji na 82:80, posle čega sledi tajm-aut za goste.

Barselona je jedva izvela loptu, ali su gosti uspeli da iznude prekršaj nad Ertelom koji pogađa oba slobodna bacanja za konačnih 84:80 u korist Katalonaca.

Moerman je predvodio Barsu sa 19 poena, a pratio ga je Serafan sa 15.

Na drugoj strani, Luka Dončić 20 poena i 10 skokova, ali uz slab procenat šuta (6/17 iz igre). Potpuno van ritma bio je i drugi Slovenac Rendolf, koji je meč završio sa 4 poena (1/11 iz igre).

-
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Markо Đorđević
Sunday, 12.11.2017
21:54

Slovenac Rendolf ? Rendolf je slovenac koliko sam i ja britanac.

avatar
Sunday, 12.11.2017
21:45

Uspeli su nekako izaci na kraj sa Realom. Doziveli su dva teska poraza u poslednja dva meca.