Dramatično finale, Virtus opet osvojio Superkup Italije!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.09.2022.
22:55
Izvor: Sportske.net

I bez Miloša Teodosića u sastavu...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Virtusa iz Bolonje odbranili su trofej u Superkupu Italije koji su i prošle godine u ovo vreme osvojili.

Oni su večeras u Breši u uzbudljivom finalu savladali ekipu Sasarija rezultatom 72:69 i tako osvojili ukupno treći trofej Superkupa Italije u klupskoj istoriji.

Virtus je nešto bolje odigrao prvu četvrtinu, ali je u drugoj ekipa Sasarija ušla u napadački ritam i u tih deset minuta igre upisala 30 poena, za vođstvo na poluvremenu od 49:43.

Drugo poluvreme donelo je znatno ''tvrđu'' košarku, sa znatno manje poena i čvršćim odbranama, a i važnost utakmice kao da je sputala igrače dveju ekipa. U svemu tome se bolje snađla ekipa Virtusa koja je početkom poslednjeg kvartala bila u rezultatskom zaustatku - 65:61, ali je do kraja uspela da napravi preokret i dođe do prvog trofeja u novoj sezoni. Džordan Miki je postigao ključne poene za vođstvo Virtusa od 71:69, posle čega je usledila dobra odbrana ekipe iz Bolonje, a onda i još jedan poen sa linije penala za konačnih 72:69.

Džordan Miki sa 13, Belineli i Kordinije sa po 12 poena i Bako sa 10, uz sedam skokova predvodili su pobedničku ekipu, a u ekipi Sasarija istakao se je bivši košarkaš Zadra Činanu Onuaku sa 18 postignutih poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke