Dramatično u Podgorici - Produžeci i rola Brendana Pola ostavila Mornar na jednoj pobedi

Autor: Nemanja Janošev
petak 05.01.2024.
20:18
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva utakmica u Podgorici.

ABA League/Filip Roganović
ABA League/Filip Roganović

Povezane vesti

Košarkaši Budućnosti savladali su Mornar u "Morači" sa 103:100 u utakmici 15. runde AdmiralBet ABA lige.

Fenomenalan meč, praktično standardno dramatičan kada su u pitanju okršaji između dve najveće crnogorske ekipe. Samo, ovog puta to nije bitka u vrhu tabele, već se ne zna ko je u većoj krizi.

Drama je dostigla vrhunac u poslednjim trenucima kada je pri rezultatu 85:86, Budućnost imala napad za trijumf. Ferel je opalio trojku sa sedam metara, a onda je do ofanzivnog skoka došao Vlada Mihailović kojeg je faulirao Aleks Gavrilović. Bek Budućnosti je bio polovičan sa linije penala da bi nakon toga ostalo četiri sekunde za Mornar da krenu po pobedu. Bilo je neverovatno da u želji da šutira pre isteka vremena, Vedersu nije dosuđen faul zbog čega su svi u Mornaru pobesneli, ali odluka arbitara značila je produžetak.

Tamo se igralo koš za koš, a onda je Budućnost preko Brendona Pola i njegove trojke došao do prve osetnije prednosti u produžetku. Ali ipak ni to nije moglo da znači mirno more za podgoričane jer je Vranješ pogodio trojku za 100:99, a zatim Uroš Luković bio u situaciji da poravna, no Brendon Pol ga je u u duelu pod obručem poslao na penale. To je bila ispravna odluka Amerikanca jer je Luković bio polovičan. Ispostavilo se da je njegova rola bila ključna na ovoj utakmici.

Vlada Mihailović je ubacio 27 poena, Pol je imao 19. Dan-Martin je ubacio 19 u redovima Mornara.

Budućnost piše 10. trijumf, dok Mornar i dalje ostaje na samo jednoj pobedi.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke