Drame i u Istanbulu i u Kaunasu, izgubili i Efes i Virtus!

Autor: Darko Mitrović
utorak 18.10.2022.
21:03
Izvor: Sportske.net

Šta im se desilo u finišu?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

U Istanbulu je Valensija iznenadila Efes koji je pretrpeo i drugi uzastopni poraz, ovoga puta rezultatom 92:91.

Prvo poluvreme obeležio je srpski reprezentativac i plej Valensije Vasilije Micić koji je taj deo igre završio sa 17 poena i četiri asistencije, ali njegov tim nije uspeo da stekne prednost pred odlazak na odmor.

Ravnopravna borba vodila se i u nastavku, a finiš je bio dramatičan.

Poenima Sema Van Rosoma, Valensija je na ulasku u poslednji minut stekla četiri poena prednosti, ali se ta prednost brzo istopila i na 14 sekundi do kraja Rodrig Bobua pogađa trojku za vođstvo Efesa od 91:90!

Posle tajm-auta gostiju, Džons pogaša oba slobodna bacanja za Valensiju i donosi gostima novo minimalno vođstvo.

Kulminacija drame viđena je na četiri sekunde pre kraja, kada je postojala dilema da li će lopta propasti Valenciji ili Efesu, sudije su dugo gledale snimak i presudile da je napad za Valensiju!

I u preostale četiri sekunde bilo je spornih dešavanja, gosti su se spetljali na oko dve sekunde do kraja, pa su domaći tražili novo gledanje snimka, što su sudije i učinile. Ali, ostalo je samo 0.1 sekunde do kraja, što nije bilo dovoljno Efesu da bilo šta učini.

Ovo je prva pobeda Valensije od početka evroligaške sezone.

Vasa Micić najefikasniji u Efesu sa 22 poena i osam asistencija, a Klajburn je upisao 18 poena. U pobedničkoj ekipi Bojan Dubljević najefikasniji sa 20 poena.

Šokantan poraz doživeo je Virtus od Žalgirisa u Kaunasu. Gosti iz Bolonje su na ulasku u sam finiš meča vodili sa 65:60, bili na pragu pobede, ali su dozvolili domaćima seriju 8:0 i na kraju je Žalgirus slavio sa 68:65!

To je i Žalgirisu prva pobeda od početka sezone, Virtus je pretrpeo drugi poraz.

Brazdeikis sa 14 i Smitrs sa 13 poena predvodili su Žalgiris do pobede, a kod gostiju najefikasniji Vims sa 15 poena. Naš Miloš Teodosić sedam poena, šest asistencija i jedan skok.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke