Drčelić posle poraza od Splita: "Nema kukanja, moramo da stanemo uz tim!"

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 07.10.2024.
08:59
Izvor: Sportske.net

Pozvao je zvezdaše da pomognu ekipi kako bi došla do trijumfa protiv Baskonije i krenula da pruža bolje partije.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Koašarkaši Crvene zvezde pretrpeli su dva poraza u prva tri kola nove sezone u AdmiralBet ABA ligi. Crveno-beli su doživele neuspehe u duelima sa Dubaijem i Splitom u gostima, dok je u "Beogradskoj areni" savladan Mornar.

Sa druge strane, ostvaren je trijumf na evroligaškoj premijeri, kada je ekipa trenera Janisa Sferopulosa savladala ekipu Pariza.

Novi prvi čovek šampiona Srbije Željko Drčelić nije zadovoljan rezultatima u uvodu sezone, ali je u razgovoru za "Sportal" pružio podršku ekipi i izrazio uverenje da će Zvezda brzo zaigrati kvalitetnije.

"Neočekivano i svakako nije na nivou koji smo priželjkivali i za koji smo se spremali. Međutim postoje i faktori koji dobrim delom utiču na tako nešto, a uočljivi su kod većine evroligaških ekipa, jer je period za pripreme dosta redukovan, pa je uvod u sezonu praktično finalni deo priprema ukoliko gledamo prema načinu na koji su se ekipe do skoro pripremale za start sezone. Pogledajte, Real Madrid je sezonu otvorio sa 0-3, Baskonija dva poraza u domaćem šampionatu, a zatim i ulazak u jak tempo utakmica, pa evo Žalgiris i Crvena zvezda posle pobeda na startu Evrolige beleže poraze u domaćim odnosno regionalnim šampionatima. Jako je teško, potrebno je vreme, ali verujem da ekipa može da izađe jača iz ove situacije i da napreduje iz utakmice u utakmicu. Igrali smo protiv Dubaija i Pariza na startu, ekipa koje su velika nepoznanica, prvu utakmicu nismo uspeli da privedemo kraju kako smo želeli, ali smo već u Parizu zbili redove i zabeležili važnu pobedu na otvaranju Evrolige", rekao je Drčelić, koji je bio sa ekipom u Split sinoć.

"Jesam, smatram da je moja uloga i obaveza da budem uz ekipu i pružim podršku u svakom trenutku. Ekipa dobro radi, odnosi su baš onakvi kakvi se mogu poželeti. Ali teren je jedino merilo i želimo da to prenesemo upravo na teren. Zato je potrebno da svi mi u klubu, navijači i zvezdaška javnost budemo uz tim i pomognemo u tome, kako bismo što pre zaigrali na pravi način. Ponavljam, sve ovo je za trenutni deo sezone nešto sa čim se suočavaju mnoge ekipe, mi verujemo u tim i pružamo im punu podršku", jasan je on.

Zvezdi sledi duel protiv Baskonije u "Areni", pritisak od strane zvezdaške javnosti na trenera Sferopulosa i igrače nakon slabijieg starta sezone postoji, ali ih Drčelić poziva da im pomognu i zajedničkim snagama dođu do željenih rezultata.

"Kao što je trener Janis rekao posle utakmice sa Mornarom, nema prostora za kuknjavu, moramo svi zajedno da prepoznamo trenutak i da stanemo uz tim. To su dokazani igrači, sa mnogo pobeda i trofeja, koji su samim dolaskom u klub obradovali navijače, predvođeni sjajnim trenerom na klupi i zato je važno da sada budemo uz tim i pokušamo svi zajedno da zabeležimo i drugu pobedu u Evroligi, ovoga puta pred našim navijačima. Ukoliko se to ostvari, ako se ne varam, do sada nismo zabeležili takav start u Evroligi i tome moramo svi da doprinesemo. U Parizu smo imali sjajnu podršku, u Beogradu u Areni očekujemo još veću. Sada nam je potrebno veliko zajedništvo i podrška, jer samo na taj način možemo da uđemo u pravi ritam i zaigramo onako kako verujem da možemo. Važno je da razumemo da u ovakvom ritumu, gde iz sezone idete na reprezentativne akcije, a zatim odmah nastavljate sa klupskim obavezama, početak sezone ne može biti bez turbulencija, ali cilj je da ekipa u delu sezone kada je najvažnije, a to je deo sezone kada se odlučuje o finalnom plasmanu i borbi za trofeje, bude prava i spremna da odgovori izazovima. Zato još jednom apelujem na sve Zvezdaše, sve navijače Crvene zvezde, da u sredu dođu u Arenu i svim srcem podrže Janisa i prvotimce crveno-belih. Da pošaljemo najlepšu sliku celom svetu i zajedno zabeležimo važnu evropsku pobedu i preokrenemo ovu situaciju u našu korist! Ne želimo nikakva opravdanja i alibi, verujemo u rad i znamo da ćemo uz rad i kvalitet koji posedujemo to uspeti da prenesemo na parket, a uz podršku sa tribina taj proces će biti još brži i efikasniji. Jer, lako je biti dobar kad je sve dobro, na muci se poznaju junaci i mi iz ovakvih situacija moramo da izvučemo pouke", zaključio je Drčelić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Žeks
Monday, 07.10.2024
11:50

Ctravse podvlači u maju i junu.Podržati ekipu i trenera.Samo kontinuitet daje rezultat na kraju.