Dudić pred Partizan: "Nismo 0:0 ekipa, napašćemo Partizan koji ima mane!"

Autor: Lazar Nikolić
utorak 24.10.2023.
22:35
Izvor: Sportske.net

Trener Kragujevčana uverava da se Radnički neće braniti protiv lidera šampionata.

Screenshot/YouTube/RFK1923 TV
Screenshot/YouTube/RFK1923 TV

Povezane vesti

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca u sredu od 14 časova na "Čika Dači" dočekuju lidera Superlige Partizan u odloženom meču četvrtog kola domaćeg šampionata.

Kragujevčani u duel sa "crno-belima" ulaze posle pobede protiv Napretka u Kruševcu rezultatom 3:1, a iza njih je i dobar meč u kojem su namučili aktuelnog šampiona Crvenu zvezdu, izgubili sa 3:2, ali je meč zbog protokoloranog propusta domaćina registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist gostiju.

Trener Radničkog Feđa Dudić govorio je na konferenciji za medije pred utakmicu protiv Partizana i istakao da ga raduje forma njegovog tima.

"Naravno da je pobeda u Kruševcu dodatno podigla atmosferu u ekipi, što je u neku ruku i normalno, jer kada se pobeđuje, onda su svi zadovoljni. Ono što mene kao trenera posebno raduje jeste što su te pobede posledica dobre igre, a ne plod neke slučajnosti. To je po meni najveći benefit iz ovih poslednjih nekoliko utakmica i jasan pokazatelj da smo na pravom putu“, započeo je Dudić.

Prema mišljenju Dudića ofanziva je najveći Partizanov adut.

"U goste nam dolazi vodeći tim prvenstva, ekipa koja zaslužuje maksimalno poštovanje i respekt sa naše strane. Podatak da su na deset odigranih utakmica postigli 25 golova jasno ukazuje na to da im je navala jači deo tima. Da ne pričam o tome da u toj ofanzivnoj liniji imaju igrače koji su u stanju da svojim individualnim kvalitetom rešavaju utakmice kada ekipi ne ide baš najbolje. Takođe, jako su opasni i prilikom ofanzivnog prekida, što se najbolje videlo na prethodnoj utakmici u Subotici. Naravno, kao i svaka druga ekipa i oni imaju određenih mana u igri koje ćemo pokušati da iskoristimo", konstantovao je on.

Neće se Kragujevčani braniti protiv Partizana, niti umeju da igraju na takav način.

"Mi smo u poslednjih nekoliko utakmica pokazali da smo ekipa koja preferira napadački stil igre, na gol više. Sigurno je da od takvog pristupa nećemo odustati ni na utakmici protiv Partizana. Mi jednostavno nismo ekipa koja će se spustiti u nisku zonu i igrati na 0:0. Mada, ako ćemo iskreno, teško je i igrati na takav način protiv jedne ekipe koja ima takav ofanzivni kvalitet“,smatra Dudić.

Za kraj, šef struke Radničkog iskoristio je priliku da pozove navijače da u što većem broju napune tribine stadiona "Čika Dača", iako je termin utakmice daleko od idealnog.

"Iskoristio bih priliku da pozovem navijače da nas podrže na sutrašnjoj utakmici. Znam da je nezgodan termin i da većina naših navijača ima radne obaveze, ali se ipak nadam da će veliki broj naših pristalica doći da pruži podršku ovim momcima koji su to svojim odnosom prema klubu i ostvarenim rezultatima u poslednjih par utakmica apsolutno zaslužili"završio je Dudić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke