Durant bolji od Jokića, Vasin dabl-dabl!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 28.03.2024.
07:53
Izvor: Sportske.net

Feniks se radovao u Koloradu, Vasa Micić i Šarlot se revanširali Kavsima!

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Roviti Jokić i Denver su izgubili kod kuće od Sansa. Feniks ima ubedljivo najteži raspored od svih kandidata za plej-of na Zapadu, ali su se nošeni poenima Kevina Duranta popeli pobedom na sedmo mesto, ispred Kingsa. Kasne za Dalasom takođe pola koraka. KD je noćas ubacio 30 poena, imao 13 skokova i pet blokada. Na drugoj strani Jokić 22 koša, 10 asistencija, skok mu je falio za novi tripl-dabl. Odlučio je strašan šut gostiju iz Arizone, 16 od 33 za tri poena. Ovo je od Ol-Stara tek treći poraz šampiona, imaju skor 15-3 posle pauze. Za Feniks stvari ne postaju lakše, sutra su u Oklahomi.

San Antonio je slavio u Juti u meču timova koji nemaju šansu za doigravanje, Devin Vasel je brojao do 31, Vembanjama ubacio 19 poena, dodao pet blokada. DeRozan i Vučevič su iskombinovali 49 poena, svi starteri Čikaga bili dvocifreni, Indijana je prvi put zadržana ispod 100 poena ove sezone. Crnogorac je uz 22 koša, imao 12 skokova.

Lebron se vratio tripl-dablom, Lejkersi su u još jednoj utakmici na veliki broj poena slavio protiv Memfisa. "Kralj" je propustio trijumf u Milvokiju, noćas je uz 23 poena, imao 14 skokova i 12 asistencija. Dejvis je odmorio koleno posle 52 minuta protiv Baksa, a faktor "X" bio je Hačimura. On je je ubacio sedam trojki iz osam pokušaja, završio sa 32 koša. Lejkersi su sada i u trci za šesto mesto, posle pet pobeda u nizu. Dalas im beži dva i po trijumfa, Mavsi su šesti, poslednja pozicija koja znači direktan plasman u plej-of. 

Detroit nije predstavljao problem za Minesotu koja se pobedom izjednačila na drugom mestu Zapada sa Oklahomom. Oba tima kasne pola koraka za Denverom, Tander je razočarao noćas porazom kod kuće od Hjustona. Ovo je svakako i iznenađenje večeri, mladi tim Roketsa je posle produžetaka stigao do 10. pobede u nizu. Ovakvu renesansu Teksašana niko nije očekivao, kroz produžetke su stigli do pobede, Džajlen Grin sjajan sa 37 poena. Doduše, Tander je bio bez Džildžesa-Aleksandera što je olakšalo posao gostima.

Bogdanović je ugradio 16 poena i pet asistencija u pobedu protiv desetkovanog Portlanda, gosti su dobro šutirali sa tri poena, ali u njihovoj startnoj postavi bilo je pet rukija, napravili su 18 grešaka što je i odlučilo. Kontroverzna pobeda Klipersa u Filadelfiji, prelomio je Leonard sa šest poena u finišu, ali su sudije pogrešile kada nisu svirale faul Polu Džordžu u poslednjem napadu nad Obre Džuniorom.

Toronto je kao Titanik, novi poraz, katastrofa u duelu sa Niksima, zaleđeni su na -44. Majls MekBride je ubacio rekord karijere za goste, 29 poena, gosti su ove sezone počistili Kanađane koji su naređali 12 poraza u nizu. Ovo je inače i najgori poraz Reptorsa kod kuće u istoriji franšize.

Ruki Brendon Miler igra fantastično ove sezone, ubacio je noćas 31 poen Klivlendu i lični rekord od sedam trojki. Hornetsi su se osvetili Kavsima za poraz početkom nedelje. Dabl-dabl za Micića 11 poena, 12 asistencija, izgubio je pet lopti. Inače, Klivlend nije dao koš poslednja tri minuta. Vraćaju se u Ohajo, sutra uveče će ugostiti Filadelfiju.

Voriorsi su se radovali na Floridi protiv Orlanda koji je promašio čak deset bacanja. Vigins se raspucao u poslednjoj četvrtini, Kari je pogodio dva poslednja šuta, iako je imao loše procente tokom večeri, završio sa 17 poena. Inače Golden Stejt mnogo bolje igra van San Francuska, imaju 20-15 u gostima i negativan rekord, 18-19 kod kuće. Oni bi mogli da postanu tek drugi tim u istoriji lige koji bi na kraju sezone imao pozitivan skor van svoje dvorane i bio ispod 50% kod kuće, posle Netsa iz 2022. 

Bruklin je uz 38 poena Kema Tomasa posle produžetka slavio u prestonici u meču timova koji čekaju kraj sezone. Tomas je pogodio ključne šuteve u dodatnih pet minuta, za razliku od Džordana Pula na drugoj strani. I nekadašnji Karijev "dubler" iz Voriorsa je brojao do 38, ali je promašio trojku za drugi produžetak.

Rezultati: 

Šarlot - Klivlend 118:111
Orlando - Golden Stejt 93:101
Vašington - Bruklin 119:122 pr.
Atlanta - Portland 120:106
Filadelfija - LA Klipers 107:108
Toronto - Njujork 101:145
Čikago - Indijana 125:99
Memfis - LA Lejkers 124:136
Minesota - Detroit 106:91
Oklahoma - Hjuston 126:132 pr.
Juta - San Antonio 111:118
Denver - Feniks 97:104

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke