Durant postavio rekord NBA sezone, Lebronova tajna je u spavanju!?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 13.12.2021.
07:41
Izvor: Sportske.net

Fantastični Durant, Lebronov 101. tripl dabl!

AP Photo/Carlos Osorio
AP Photo/Carlos Osorio

Povezane vesti

San Antonio se brzo oporavio od Jokića, igrali su već noćas, drugo veče u nizu, naravno Pelikansi su mnogo slabiji protivnik od Nagetsa. Sparsi su dobili poslednju četvrtinu sa 14 razlike i prelomili meč. Odlična partija Austrijanca Jakoba Peltla, centar Teksasašana je meč završio sa 24 poena, 12 skokova, Derik Vajt je takođe ubacio 24 koševa, kada se lomilo, domaćin je šutirao preko 60%.

Durant je priča večeri, postigao je 51 poen, najviše od svih igrača ove sezone, Briklin je slavio u Detroitu. Harden je odmarao pa je KD preuzeo i njegove šuteve, punio je iz četvrtine u četvrtinu rivala, Pati Mils je dodao 18 poena, Netsi su prelomili u poslednjem periodu koji su dobili 30:13. Kod Pistonsa top pik drafta Kejd Keningem 26 poena, Pistonsi su izgubili 12 mečeva u nizu, uskoro će slaviti mesec dana bez pobede.

Za promenu, Dalas je dobio bez Dončića. Prvi put ove sezone Mavsi su slavili bez Slovenca, Džejlen Branson je bio starter, odigrao dobru partiju u Oklahomi, 18 poena. Tim iz Teksasa je na 50% uspešnosti (13-13). Marjanović nije igrao, na drugoj strani Pokuševski 4 poena, 9 skokova, 3 asistencije, imao je veću minutažu nego obično, odigrao gotovo poluvreme.

Lebron je stigao sve, vratio se u petak sa turneje sa Lejkersima, leteo u Arizonu da vidi sina Bronija na delu, vratio se i napravio tripl-dabl protiv Orlanda. Vrlo je vitalan za sportistu od 37 godina, a rekao je da je tajna u spavanju, da se dobro naspavao po povratku iz Arizone, da mu je sin i njegov školski tim inspiracija. Na terenu su njegovu sreću osetili košarkaši Medžika 30 poena, 11 skokova, 10 asistencija, gotovo polovinu koševa dao je u trećoj četvrtini kada je domaćin napravio prednosti. Ovo je 101. trip-dabl Lebrona, u timu Lejkersa nije bilo povređenog Dejvisa, Vestbruk je ubacio 19 poena. 

Portlandu nije pomogao ni povratak Lilarda, ubacio je 24 poena, ali je Minesota prekinula loš niz u Oregonu i nanela Blejzersima peti uzastopni poraz. Tauns je ubacio 23 poena, imao 10 skokova, u finišu je njegov tim uspeo da stigne prednost domaćih roviti D'Anđelo Rasel je igrao odlično u tim trenucima, završio je sa 18 poena. 

Na matineu je šampion dobio u MSG. Midlton je ubacio 24 poena, Janis 20, uz 11 asistencija i 10 skokova prvi njegov tripl-dabl u sezoni. Baksi su vodili od početka do kraja, Niksi tonu, sada su na 12-15, izgubili su tri meča u nizu i sedam od poslednjih deset.

Detroit - Bruklin 104:116
Oklahoma - Dalas 84:103
San Antonio - Nju Orleans 112:97
Portland - Minesota 111:116
LA Lejkers - Orlando 106:94
Njujork - Milvoki 97:112

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke