Đurović savetuje Zvezdu: Zovite menadžera, produžite ugovor, on mora da ostane!"

Autor: Lazar Nikolić
petak 22.12.2023.
21:30
Izvor: Sportske.net

Oduševile ga partije letošnjeg pojačanja crveno-belih.

Screenshot/YouTube/K1 Televizija
Screenshot/YouTube/K1 Televizija

Povezane vesti

Bivši košarkaški trener, a sada analitičar, Vlade Đurović govorio je za televiziju "Arena sport" nakon pobede Crvene zvezde nad Makabijem u poslednjem kolu Evrolige.

Đurovića je posebno oduševila igra centra šampiona Srbije Džoela Bolomboja na toj utakmici, ali i sve ono što je do sada pokazao u crveno-belom dresu.

"Bolomboj je dao 25 poena, ali ono što ja mislim je da bi Crvena zvezda već trebalo da zove njegovog menadžera da produže ugovor. Ima vertikalni skok, zakucava, lupa banane, šutira trojke, pravi je borac... Uz to, dobar dečko, ne progovara reč - igra i ćuti, ne igra i ćuti. Svi ga vole. To je igrač koji bi morao da ostane. Tvrdim da bi naredne godine bi bio još 20 odsto bolji" , jasan je Đurović, koji je pohvalio još nekolicinu igrača u timu Janisa Sferopulosa.

"Teodosić je odigrao najbolju utakmicu u poslednje dve-tri godine, ovo je bilo profesorski. Ubacivao je, kreirao... Opet, to na kraju ne bi bilo dovoljno da Gedraitis nije odigrao kako je odigrao. Za to je doveden. Ne može od 10 utakmica da odigra dve dobro, pa da kažemo da je dobar igrač. Mora bar šest dobrih i ostale solidno. Pridružio mu se i Tobi, a iako se razmišljalo da će Gilespi da zameni Tobija - to je sad pitanje. Tobi ima dobar šut, nije neki snagator, ali ga je teško braniti. Prvi put sam video da je neko izašao sa pet faulova, to je bio Lazić, i samo tako mora da se igra. Da više njih napušta igru zbog faulova".

Nekadašnji trener smatra da su crveno-beli pobedom protiv Makabija u "Pioniru" sačuvali nadu da se nađu u doigravanju.

"Zvezda je uhvatila zadnji voz, da je izgubila - ne bi mogla da postigne da se uključi. Sada stižu dva najteža gostovanja - PAO i Fenerbahče. Verujte, bolje bi bilo da su igrali sa Baskonijom, Barselonom ili Efesom, nego ove dve ekipe"

Zvezda sad mora da dobije na gostovanju bar jedan meč - i trebaju joj neuporedivo bolji Nedović i Mitrović. Bez njih, nema šanse. Zvezdi su sada već odmakli rivali i mora da se napravi brejk da se ide gore"zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke