Đurović skenirao "večite" - Ko je bolji od Kampaca, a ko mu se dopao u Partizanu?

Autor: Lazar Nikolić
petak 06.10.2023.
21:30
Izvor: Sportske.net

Posebna pohvala na račun Rokasa Gedraitisa.

Screenshot/YouTube/Jao Mile podcast
Screenshot/YouTube/Jao Mile podcast

Povezane vesti

Iza košarkaša Crvene zvezde i Partizana su prve utakmice u Evroligi.

Zvezda je u "Beogradskoj areni" ubedljivo savladala francuski Asvel, dok je Partizan poražen u Tel Avivu od Makabija.

Gostujući na televiziji "Arena sport" košarkaški trener i analitičar Vlade Đurović govorio je o utakmicama "večitih" sa posebnim osvrrtom na pojačanja.

Što se Zvezde tiče, Đurović i pored sjajne partija smanjuje euforiju, jer prema njegovom mišljenju Asvel ne spada u gronji dom Evrolige.

"Očekivana pobeda i izvanredna atmosfera, puna Arena na premijeri tako da je Zvezda bila raspucana i za početak je dala 17 trojki. Nema mesta za veliku euforiju jer Asvel ne spada u vrh evropske košarke, Zvezda je igrala kod kuće i videćemo kako će biti na strani. Teško je svaki dan ubacivati 17 trojki, a dali su više nego dvojki (16). To je baš čudno", rekao je Đurović, a zatim govorio o pojedinačnom učinku novajlija.

"Nejpir je ostavio odličan utisak i mislim da može adekvatno da zameni Kampaca. Zašto? Zato što je brži od njega, čak i fizički jači, mislim da manje teži nekoj efektnoj igri nego Kampaco i biće pravo pojačanje. Teodosić je odigrao sasvim solidno. Teo je Teo. Zna kada ga ne ide da počne da kreira, a sve ovo govorim zbog Jaga jer mi se dopao na Svetskom prvenstvu. Biće mu baš teško da igra, neko mora da odmara jer ih je 16. Sigurno je očekivao da će igrati više, sada kada je video njih dvojicu, sigurno se pokolebao", uveren je Đurović.

Najveće pojačanje prema njegovom mišljenju biće Litvanac Rokas Gedraitis.

"Gedraitis je pokazao da će biti najveće pojačanje jer može mnogo toga da radi, da šutne, uđe, da igra odbranu, bezobrazan je... Tobi je malo podlegao atmosferi i videli smo već kako igra za Sloveniju. Centri nisu dali koš, samo je Mitrović davao jer je to bilo šuterski i došao je do devet poena", smatra trener.

Đurović je zatim prešao na analizu Partizanove utakmice protiv Makabije i istakao da je očekivao više od tima trenera Željka Obradovića.

"Ja sam očekivao da će Partizan više da se bori i da pruži veći otpor. iznenadila me mekana odbrana, oni u četvrtom minutu nisu imali faul, a primili su ne znam koliko poena. Lorenzo Braun je igrač koga svi dobro znaju, na prvom šutu je bio slobodan i ubacio je, pa onda slobodan prodor, pa onda opet sam dao trojku... Nijedan faul na njemu, moralo je to oštrije. Oni su igrali na granici faulova i uvek su bili agresivni, pa je sudijama bilo teško i da sve sviraju. Partizan se mnogo manje borio nego Makabi, ja ne volim da kažem ono da su manje želeli. Moraju da vide, na greškama se uči, posebno to igranje na strani...", jasan je Đurović.

On se osvrnuo na igru Partizanovih novajlija, a posebne pohvale dobio je Pi Džej Doužer.

"Jaramaz nije bio tako loš, pa ni Koprivica. Kaminski je igrač koji će mnogo lakše da postigne koš nego Lesor, ali tu je gubitak u odbrani. Ne verujem da će Kaminski da se nalupa blokada, ali je spretniji od Lesora. Partizan nije toliko lošije šutira od Makabija, nego su oni imali 13 šuteva više jer nisu pravili greške i imali su više skokova. Partizan mora da dobije skok, posebno u odbrani, a ima sposobne igrače da skidaju lopte u napadu kao Smailagić, Koprivica i Ledej. Ne sme mnogo da se tuguje što se tiče navijača Partizana, to je prva utakmica i nezgodan teren. Teško ko će tamo dobiti utakmicu. Partizan će doći do sebe, a ovamo kod Zvezde da ne bude puno euforije.

Doužer mi se dopao, vidi se da je vrlo obučen igrač, nema loš šut, dobar je i jak i mislim da će pomoći Partizanu. Jaramaz je solidno odigrao u odbrani, ali u napadu ne može ovo što je Avramović. Pao je u drugom poluvremenu, ali je probijao odbranu i mnogo je",  završio je Đurović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke