Đurović sumnja u Barsu: ''Kad imaš Pantera u timu, teško da ćeš nešto napraviti''

Autor: Darko Mitrović
petak 18.10.2024.
19:36
Izvor: Sportske.net

Nekadašnji trener, a sada košarkaški analitičar izneo svoju procenu pred duel Zvezde i Barse.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U 20 časova u Beogradskoj areni Crvena zvezda će odmeriti snage sa Barselonom u četvrtom kolu Evrolige, a Vlade Đurović je tokom gostovanja na Areni sport izneo svoja očekivanja.

''Izgledi su u procentima 51:49 za Zvezdu. Svaki dodir Pantera i Veselog će biti propraćen urlikom i ne znam da li će oni uspeti to da izdrže. Doduše, Veseli vrlo dobro šutira, mnogo bolje nego ranije, biće problem ako ga krene.

Ali, za mene je najopasniji Laprovitola. Njega treba Zvezda da drži, tu mora da bude oštro, ne sme da se pusti. On ne sme da bude sam, on šutira malo sa zemlje''.

Gde je Zvezdina najveća prednost?

''Trener Barselone nema nivo za Evroligu. Ružno je reći za kolegu, ali Evroliga traži nešto više, mislim da on to nema. Ubeđen sam i dalje da Barselona neće ništa napraviti, jer kad imaš Pantera, teško da možeš nešto da napraviš. On je prethodnu utakmicu odigrao odlično, ali kako je krenuo? Šutnuo je trojku glavom bez obzira, pogodio od tablu i tako je krenuo, ali ne može on to da ponavlja.

Naravno, Zvezda mora maksimalno da krene od početka, pa i ako ne krene šut, treba igrati odbranu na granici faula. Zvezda ima 12 igrača koji mogu da igraju na nivou. Ne treba se štedeti, i ako napraviš peti faul, ima ko da te zameni'', poručio je Đurović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke