Đurovićev predlog Partizanu - Duško Vujošević, ali ne samo on!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.03.2021.
15:23
Izvor: Sportske.net, Tanjug

Hoće li biti promena u Partizanu?

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

I dalje traje neizvesnost oko toga da li će Partizan opet menjati trenera ove sezone, posle najnovijeg poraza crno-belih od Cibone sinoć u Beogradu (87-90).

Još uvek aktuelni šef struke Sašo Filipovski najavio je sinoć da će danas obaviti razgovor sa upravom kluba, posle čega će biti jasnije da li će dobiti još jednu priliku da popravi stanje u ekipi i pokuša da sa Partizanom izbori plasman u četvrtfinale Evrokupa.

Dok se čeka epilog, počele su i reakcije sa strane na sve ovo što se dešava sa Partizanom. Tako se danas u izjavi za ''Tanjug'' oglasio iskusni trener Vlade Đurović, koji ne krije da je bio iznenađen jesenas kada su se crno-beli odlučili za Filipovskog, za koga smatra da ne bi imao pravu konekciju sa publikom.

''Za mene je to bilo iznenađenje. U nekoj brzini i očaju, daj šta daš. Ne bi on mogao da se igra sa publikom. Nije on taj'', smatra Đurović.

Zato sada Partizanu javno predlaže da - vrati Duška Vujoševića!

''Jedno od rešenja jeste jedan mlađi trener i dolazak Duška Vujoševića za savetnika, kao što to sad radi u Rumuniji. To bi prihvatili pubilka, javnost, igrači. Dule ima zdravstvenih problema i godina, ali zato jedan mlad trener pod Duletovom dirigentskom palicom, da ga on poduči, da mu kaže kad da stane, kad da forsira...

Trener koji će biti srećan što je u Partizanu, jer mu je to neviđena odskočna daska, i Dule kao čovek koji će da nadgleda i koji će da ga usmerava. To bi po mom mišljenju bilo najbolje rešenje. Sada ne može da se nađe trener, kao što su Obradović, Pešić, Maljković, a i Partizan nema pare da to plati", objašnjava Đurović.

On smatra da je od igrača ove sezone jedini donekle bio na nivou Ognjen Jaramaz, da su stranci podbacili, a ističe i da je napravljena greška što se više nije forsirao Uroš Trifunović, kako bi se stvorila jasnija slika koliko ovaj momak zapravo može.

''Ko god bude došao za trenera Partizana, neće znati da li Trifunović može ili ne može. Trebalo je da mu se da šansa, da se vidi. Ja msilim da on može, ima mnogo kvaliteta koji su potrebni za jednog igrača. Od visine, brzine... Trebalo je da bude malo više guran. Ovako se ništa nije uradilo'', konstatovao je Đurović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke