Duško Ivanović besan na pojedince i to se zna na koje?!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 03.04.2023.
23:30
Izvor: Sportske.net

Utisci posle meča.

© 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Treneri košarkaša Crvene zvezde i Mege Duško Ivanović i Marko Barać sumirali su utiske nakon međusobnog duela u Hali sportova "Ranko Žeravica" koji je pripao crveno-belima u okviru 24. kola AdmiralBet ABA lige.

Zvezda je imala i 21 poen viška u ovom duelu, da bi u poslednjoj deonici Mega pripretila i podsetila sve crveno-bele i njihove navijače na to kako su izgubili sve šanse da se bore za Top 8 Evrolige.  

To je primetio i Duško Ivanović koji je kritikovao pojedine igrače kojima je dodelio šansu u završnici. Između redova, očigledno je mislio na Dalibora Ilića, Nikolu Ivanovića i Džona Holanda koji su baš u tom periodu bili na meču, a potom ih je crnogorski stručnjak izveo iz igre i više se nisu vraćali.

"Mislim da smo izuzimajući poslednju četvrtinu odigrali dosta korektno, naročito u odbrani. Imali smo tranziciju, postizali smo lagane koševe i imali smo prednost. Ali, u poslednjoj četvrtini, zbog činjenice da određeni igrači nisu iskoristili šansu koju sam im pružio, ušli smo malo u probleme. Ipak, na kraju smo zasluženo pobedili", konstatovao je Ivanović.

Njegov kolega iz suprotnog tabora Marko Barać veruje da postoje objektivni razlozi zašto je njegov tim bio u ubedljivom zaostatku posle prvih 20 minuta, što se ispostavilo kao nenadoknadiva razlika za njih.

"Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi. Očigledno je da nismo na pravi način, pre svega energetski, ušli u ovaj meč. Prvih nekoliko promašaja ispod našeg koša je bilo pokupljeno od strane Crvene zvezde što je jednostavno nedopustivo kada se igra sa takvim protivnikom.Oni su uspeli u onome po čemu su ponaljbolji u ligi, a to su postignuti poeni posle izgubljene lopte protivnika. Uspeli su prvom poluvremenu da istrče i dosta kontranapada, da daju dosta lakih poena, posebno nakon nekog perioda gde smo mi uspeli da uspostavimo ritam i pređemo na dva poseda zaostatka. Otišlo se na poluvreme sa velikom razlikom, a od igrača sam tražio potpuno drugi pristup u drugom poluvremenu i mislim da smo u tome uspeli. Postoje i objektivni razlozi zašto je prvo poluvreme bilo takvo kakvo jeste. Imamo određenih kadrovskih problema. Aleksa Uskoković je imao jednu intervenciju i želim mu brz oporavak. Ostali igrači su nakon velikog emotivnog i fizičkog pražnjenja, nakon serije pobeda osetili određene zdravstvene probleme. Mnogi su bili van trenažnog procesa. To se osetilo u pripremi ove utakmice. Ja sam u najavi ovog meča rekao da ćemo pokušati da se spremimo na najbolji mogući način. Jednostavno, na većini treninga nismo imali dovoljan broj igrača za dobar rad i nismo uspeli. Ovim ne želim da oduzmem ništa od Crvene zvezde. Oni su vrhunska evroligaška ekipa, a to su i pokazali. Iskoristio bih priliku i čestitao našim juniorima na osvojenom turniru. Sa velikim interesovanjem gledam utakmice naših mlađih kategorija i vrlo sam radostan, uživao sam u utakmici. Crvenoj zvezdi želim mnogo sreće u nastavku sezone, a mi nastavljamo da radimo, nadam se u nešto boljem stanju", rekao je Barać.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke