Duško Ivanović bio na ivici da napusti konferenciju: "Znam da možemo da pobedimo Partizan"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 15.06.2023.
22:45
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde se osetio uvređenim usled neprikladnog upada nekog od prisutnih.

Foto: Slobodan Sandić
Foto: Slobodan Sandić

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović veruje da će njegova ekipa odigrati bolje u nastavku finalne serije i ubeđen je da mogu da osvoje AdmiralBet ABA ligu uprkos zaostatku od 2:0 u odnosu na Partizan. 

Prvo čestitke Partizanu. Iskoristili su prednost domaćeg terena i vode 2:0. Igrali smo puno bolje u prvom poluvremenu, imali smo šansu da pobedimo utakmicu, ali mislim da smo daraovali ovu pobedu Partizanu sa nekim promašajima i naročito sa padom u odbrani u drugom poluvremenu. Igra se do tri, igra se na našem parketu, to nama ništa ne menja, ni naš osećaj, ni naš imperativ da osvojimo AdmiralBet ABA ligu, počeo je Ivanović. 

Zatim se neko od prisutnih ubacio sa "vi ste već pobeđeni" što se nije dopalo strategu Crvene zvezde koji se osetio uvređenim.  

"Rekli ste nešto? Da odem ja? Hajde, otići ću , ali na sugestiju PR Partizana Ivana Ivkovića, te izvinjenje osobe, ostao je.

Upitan je zatim da li će u narednoj utakmici njegova ekipa popravit isegment realizacije "zicera". On je odmah ispravio novinarku aludirajući na to da veruje da će se igrati više od jednog duela.

"Utakmicama... Nama je falilo taj dobar završetak naših akcija. Imali smo tri, četiri zicera koja smo promašili i onda smo zakazali u odbrani. Zaboravili smo da utakmica traje 40 minuta".

Ivanović veruje da je njegova ekipa sposobna da se vrati nakon zaostatka od 2:0 u seriji.

"Strašno verujem mojim igračima, znam kako oni umeju da igraju, znam da možemo da pobedimo Partizan. Ako neko želi da osvoji finale, onda ne sme da ima sumnju da može da pobedi. Ni ja ni moji igrači, mi nemamo sumnju.

Mi ćemo da igramo sa maksimalnom energijom koju možemo da imamo, možda još veću nego od večeras. Promašiti zicer je sastavni deo igre. Izgleda lako, ali ponekad je teško pogoditi nešto što izgleda nemoguće. Nadam se da ćemo te zicere od naredne utakmice pogoditi".  

Tajni između dve ekipe više nema.

"Mislim da se poznajemo dosta dobro. Igrali smo ranije ove sezone, sada i ove dve. Neki sitni detalji će odlučivati. I mi i Partizan ćemo nešto promeniti da bi bilo bolje", završio je Ivanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke