Zvezda pred Valensiju i bez Nedovića, Ivanović pričao o Kampacu

Autor: Nemanja Janošev
sreda 04.01.2023.
21:55
Izvor: Sportske.net

Nije ga bilo na treningu.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je pred meč sa Valensijom da je neophodno da njegov tim odigra dobru odbranu u utakmici 17. kola Evrolige.

Crveno-beli sutra putuju u Španiju na megdan Valensiji i to znatno oslabljeni. Osim što neće biti Luke Vildoze zbog povrede, Evroliga i dalje ne popušta pa tako ni ovog puta neće moći da računaju na Fakunda Kampaca. Pored toga, na parketu na treningu nije bilo ni Nemanje Nedovića, ali nije isključeno da će on biti potpuno spreman za duel...

"Momci imaju malo nekih problema, ali to je normalno sa ovakvim brojem utakmica. Nadam se da će sve biti u redu", započeo je Ivanović i zatim nastavio:

"Da smo mogli da registrujemo Fakunda, bilo bi nam daleko lakše, ovako će nam biti značajno teže, ali ovi momci će morati da daju više od sebe, nema druge".

Potom se osvrnuo na utakmicu sa Barselonom.

"Svakome je teško kada se izgubi na način na koji smo mi izgubili, ali ne igraju oni od juče. To je sastavni deo ovog sporta i karakter igrača se gleda u tome kako se diže. Ne koliko puta padneš, nego koliko puta i kako brzo se digneš, a ovi momci imaju taj kvalitet".

Evroliga je dan kasnije priznala grešku arbitara...

"To je bilo evidentno i sudija je trebalo da vidi, ali to sada ne menja ništa".

Pozicija plejmejkera je ona koja je deficitirana u ekipi u ovom trenutku. Nikola Ivanović bi uskoro trebalo da se vrati treninzima sa ostatkom tima, ali povratak utakmicama mogao bi da usledi tek u završnici meseca.

"On (op.aut. Nikola) bi igrao i sa slomljenim rebrima, ali rekli smo da ne može. Nadamo se da će vrlo brzo doći, ali kod takvih povreda postoji tačno određeno vreme da kost zaraste i nećemo da rizikujemo. Kada taj period prođe, on će biti tu", naveo je Ivanović dodavši:

"Igraćemo sa manjim brojem igrača na toj poziciji, ali naše ambicije se ne menjaju. Igramo protiv jedne ekipe koja je napadački zaista izvanredna. Već dugi niz godina imaju tradiciju da potpisuju igrače sa izvanrednim napadačkim talentom, čak i trojke i četvorke šutiraju za tri poena... Imaju mnogo prostora za igru jedan na jedan, a protiv takve ekipe moraš da igraš odbranu. Mi je igramo, ali protiv ovakve ekipe moramo još bolje".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke