Duško Ivanović: "Kup sam već zaboravio, Albina pozicija na tabeli ništa ne govori"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 23.02.2023.
22:30
Izvor: Sportske.net

Najava susreta.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je pred sutrašnji meč Albom da tabela ne kazuje ništa u ovom slučaju i da će njegov tim morati svih 40 minuta da odigra skoncentrisano.

Četiri dana od osvajanja Kupa Radivoja Koraća, Crvenu zvezdu očekuje novi veliki izazov. U Beograd stiže Alba, a Zvezdi je pobeda pod moranjem. Da li je bilo vremena za odmor od brzog tempa koji su imali prethodne sedmice?

"Ja sam zaboravio... Kad je beše bio Kup? Davno je to bilo, imali smo vremena za sve. Nećemo o Kupu, već o Albi", počeo je Ivanović.

Alba je redovno dobijala Zvezdu u Evroligi bez obzira na stanje forme, kvalitet rostera i slično. Ipak, prethodni put, nakon produžetaka, tim Duška Ivanovića bio je bolji 88:84.

"Iz te utakmice bitna je samo pobeda, koja je bila vrlo važna. sve ostalo će biti potpuno drugačije. Kao i pred svaku utakmicu, mislimo i verujemo da možemo da dobijemo. Sutrašnja je veoma bitna u toj borbi za mesto među prvijh osam. Biće veoma teško, Alba igra veoma atipično, možda najefikasniju košarku u Evroligi u prvih 10 sekundi, u tranziciji i kontranapadu. Moramo da budemo zaista veoma fokusirani i da postignemo da igramo pet na pet protiv njih, statično".

Odlično su počeli sezonu, a potom je ona krenula silaznom putanjom za ekipu Albe.

"Iako su poslednji na tabeli, nisu uopšte loša ekipa. Izgubili su dosta dobijenih utakmica, a njihov način igre te primorava da odigraš 40 minuta skoncentrisano".

Udarna igla nemačkog tima biće kao i obično Luk Sikma, ali opasnost vrema i sa drugih strana.

"Izuzetno dobar igrač. Četvorka koja igra kao plejmejker, ne samo u napadu, već diriguje i u odbrani svima. Tu su i drugi igrači kao Tamir Blat, Džejlen Smit, Luj Olinde, Johanes Timan.... Kada Sikma igra, sve se vrti oko njega, a kada ne igra, drugi igrači preuzimaju odgovornost i igraju zaista dobro i bez njega", podvukao je Ivanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke