Duško Ivanović na promociji u Baskoniji: ''Ovo je moj klub, ovo je moj grad!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.10.2023.
18:45
Izvor: Sportske.net

Počinje njegov četvrti mandat na klupi Baskonije.

baskonia.com
baskonia.com

Povezane vesti

Samo deset dana pošto je ozvaničena njegova smena sa mesta šefa stručnog štaba Crvene zvezde, crnogorski stručnjak Duško Ivanović zvanično je predstavljen u Vitoriji kao novi trener španske Baskonije.

Preuzeo je ovu evroligašku ekipu u prilično teškom momentu, posle serije od pet uzastopnih poraza, uz veliki broj povređenih igrača, a debitovaće u petak utamicom protiv Partizana, u okviru šestog kola Evrolige.

''Srećan sam što sam ponovo ovde. Ovo je moj klub, ovo je moj grad, osećam ga kao svoj'', poručio je Ivanović na promociji u prepunoj pres sali kluba iz Vitorije.

U ime kluba novinarima se obratio Feliks Fernandez, sportski direktor Baskonije.

''Ivanović dolazi sa istim entuzijazmom kao i prvog dana, veoma smo srećni zbog njegovog dolaska'', naglasio je Fernandez.

Šta Ivanović očekuje od svojih igrača u narednom periodu, kako planira da ih izvede iz krize?

''Moraju da igraju sa više samopouzdanja, da veruju u ovo što rade i da imaju strpljenja da doći tamo gde želimo da budemo. Želim da treniram tim koji pobeđuje, želim da pobedim, došao sam da pobedim'', poručio je Ivanović.

Podsetimo, on je ekipu Baskonije vodio kao trener od 2000. do 2005, zatim od 2008. do 2012. i od 2019. do 2021. godine.

U ta tri mandata ukupno je sa Baskonijom osvojio tri titule prvaka Španije (2002, 2010. i 2020. godine), uz četiri trofeja u Kupu kralja (2002, 2004, 2007. i 2009. godine) i jedan trofej Superkupa (2008) i najupešniji je trener u 63 godine dugoj istoriji kluba.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke