Duško Ivanović nije bio zadovoljan Kampacom: "Želim da igramo kao FMP"

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 29.01.2023.
18:25
Izvor: Sportske.net

Analiza današnjeg meča.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović vrlo pohvalno je govorio o ekipi FMP-a nakon današnje međusobne utakmice koja je pripala njegovom timu.

Zvezda je sigurno savladala FMP u "Železniku" ovog popodneva sa 99:84, ali je mladi sastav Nenada Stefanovića pokazao sjajnu energiju i časno izgubio.

"Vrlo talentovani momci. Naročito želim da im čestitam sa na ovoj ambiciji i želji s kojom su oni danas igrali ovu utakmicu. To je ono što svaka ekipa treba da ima. I to je ono što će nama trebati sada u narednim utakmicama, kao što su oni igrali s tim žarom i s tom ambicijom", rekao je Ivanović.

Koliko ovakve utakmice mogu da posluže kao priprema za one evroligaške?

"Mislim da su svi igrači pokušali da daju svoj maksimum u ovom trenutku. Za ekipe koje igraju EL, zaista je teško... Moramo da se priviknemo. Pokušao sam da dam svim igračima šansu da se odmore i igraju, u zavisnosti od njihovog stanja. Videćemo u utorak kada moramo biti 100 odsto spremni".

Za mesec dana Fakundo Kampaco će se staviti Dušku Ivanoviću na raspolaganje za utakmice Evrolige. Ipak, za razliku od prethodnih mečeva u AdmiralBet ABA ligi, Argentinac je ovog popodneva podbacio za njegove standarde za osam poena i šest asistencija.

"Nisam zadovoljan baš kako je igrao večeras. Nije se videlo mnogo toga od njega danas, ali ima još mesec dana da uđe u formu. On igra jednu utakmicu nedeljno, ovi drugi momci igraju više, u ritmu su... Moraćemo u narednih mesec dana da radimo na tome da on uđe što bolje u ritam utakmica".

Ali, odličan je bio Dalibor Ilić koji je ubacio 16 poena.

"On radi dobro. Svaki put kada je ušao uradio je dobro i znači da će imati sve više šansi".

Šta bi Zvezda trebalo da uradi da slavi u Bolonji u utorak?

"S ambicijom i željom s kojom su igrali ovi momci iz FMP-a želim da igramo tamo", ponovio je Ivanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke