Duško Ivanović ostaje u Evroligi, sledi nova smena trenera?!

Autor: Darko Mitrović
subota 21.10.2023.
23:27
Izvor: Sportske.net

Ivanovićeva smena je možda uvod u još jednu. A onda...

© 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Kako sada stoje stvari, Duško Ivanović bi mogao i da ostane u Evroligi, i pored večerašnje smene sa mesta šefa struke Crvene zvezde.

I dok Zvezda sprema promciju njegovog naslednika Joanisa Sferopulosa, španska Baskonija bi narednih dana takođe mogla da posegne za promenom na klupi.

Poput Zvezde, i tim iz Vitorije posle četiri evroligaška kola ima skor 1-3, čime u Baskoniji nisu zadovoljni, a posebno ih je zabrinuo ubedljiv poraz na svom terenu od Žalgirisa (82:99).

U španskoj Endesa ligi Baskoniji bolje ide, trenutno ima četiri pobede i jedan poraz, ali španska ''Marka'' večeras spekuliše da bi trener Baskonije Đoan Penjaroja mogao da dobije otkaz ukoliko u nedelju izgubi od Unikahe.

Posle dva poraza u Evroligi na svom terenu, bio bi to treći poraz u nizu pred svojim navijačima, što bi već bio znak za uzbunu.

Isti izvor već povezuje Duška Ivanovića sa tom pričom, jer bi u slučaju Penjarojine smene upravo crnpgorski stručnjak bio logičan izbor.

Ivanović je najveći deo trenerske karijere proveo upravo u Baskoniji, koju je vodio od 2000. do 2005, zatim od 2008. do 2012, pa od 2019. do 2021.

Ako se vrati, to bi mu bio četvrti mandat na klupi Baskonije.

Ali, da prvo sačekamo rasplet u meču protiv Unikahe...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke