Duško Ivanović ostavio Valensiju u ''nokdaunu'' pred Zvezdin dolazak!

Autor: Darko Mitrović
petak 01.12.2023.
22:36
Izvor: Sportske.net

Dva naredna rivala Crvene zvezde večeras su imala međusobni duel.

EPA-EFE/L. Rico
EPA-EFE/L. Rico

Povezane vesti

Valensija i Baskonija će sledeće nedelje biti rivali Crvene zvezde koja ide na špansku mini-turneju, a pre toga smo večeras gledali njihov međusobni susret koji je Baskonija kao gost rešila u svoju korist rezultatom 98:84.

Ovo je Valensiji peti uzastopni poraz u Evroligi, gde je sezonu fantastično započela i posle šest kola imala skor 5-1. Međutim, vrlo brzo je upala u rezultatsku krizu kojoj se ne vidi kraj, pa je sada njen skor 5-6, a u sredu će dočekati Zvezdu u 12. kolu.

Posle prvog poluvremena je izgledalo da bi Valensija večeras mogla da prekine taj loš niz, pogotovo posle druge četvrtine u kojoj je domaći tim bio vrlo efikasan i upisao 31 poen.

Ali, u poluvremenu je trener Baskonije Duško Ivanović očigledno dao prave savete svojim igračima kada je igra u odbrani u pitanju, pa su ''uhapšeni'' napadački aduti Valensije, a kako se meč bližio kraju i sve veća nervoza u domaćem timu je dolazila do izražaja, pa je Baskonija bez velike drame u finišu završila posao i stigla do svoje šeste pobede.

Markus Hauard je sa 24 poena i 5 skokova bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a pratili su ga Čima Moneke sa 19 poena, naš Vanja Marinković sa 14 i Miler-Mekintajer sa 11 poena i 10 asistencija.

Odželej je predvodio Valenciju sa 16 poena, Dejvis i Džons su upisali po 13, a Harper se zaustavio na 12 poena. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke