Duško Ivanović: ''Partizan je trebalo da igra na F4 Evrolige''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 02.11.2023.
21:15
Izvor: Sportske.net

Crnogorski stručnjak ceni svog najvećeg rivala iz prošle sezone.

baskonia.com
baskonia.com

Povezane vesti

Vreme je za novi povratnički debi Duška Ivanovića na klupi španske Baskonije. 

Doskorašnji trener Crvene zvezde počinje svoj četvrti mandat na klupi ekipe iz Vitorije, a rival na debiju biće mu Partizan protiv koga je prošle sezone vodio velike borbe, što u Evroligi, što u AdmiralBet ABA ligi.

Na današnjoj pres konferenciji, Ivanović je naglasio da njegov tim ''mora da ima karakter kakav je oduvek imao'' i očekuje snažan ''intenzitet'' u igri Baskonije protiv Partizana.

Od preuzimanja dužnosti šefa struke odradio je samo dva treninga sa ekipom Baskonije, ali je uočio veliku motivaciju kod svojih igrača kako bi što pre prekinuli seriju od pet uzastopnih poraza.

"Pred nama je put, moramo da radimo i da budemo strpljivi i nadam se da ćemo sutra moći da odigramo dobru utakmicu'', rekao je Ivanović.

Partizan je opisao kao ''jednu od ekipa sa najvećim ofanzivnim talentom u Evroligi'', ali se tu nije zaustavio kada su u pitanju pohvale na račun ekipe trenera Željka Obradovića.

"Partizan ima prednost što njegovi igrači dugo igraju zajedno, imaju strpljenja u napadu i defanzivnom intenzitetu i prošle godine je trebalo da budu na Fajnal-foru", rekao je Ivanović, uz koga će protiv Partizana premijeru imati i novi plejmejker Baskonije Kris Čioza.

''Nadam se da može da nam pomogne, juče je trenirao, motivisan je'', rekao je Ivanović.

Pred početak sutrašnje utakmice biće obavljena i svečanost posvećena legendi kluba Luisu Skoli, čije će prisustvo uveličati ovu utakmicu i čiji će dres biti podignut pod svodove ''Buesa arene''

''Luis (Skola) je bio jedan od najvažnijih igrača Baskonije, a bio je važan i kao ličnost, ostavio je trag. On je jedan od mojih omiljenih igrača i biće mi zadovoljstvo da ga sutra pozdravim'', izjavio je Ivanović.

Utakmica između Baskonije i Partizana igra se u petak, s početkom u 20.30h.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke