Duško Ivanović: ''Srećne vam rane, junaci!''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 15.12.2022.
21:32
Izvor: Sportske.net

''Kad realnost nadmaši snove''.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Posle deset pobeda u nizu, Duško Ivanović je upisao prvi poraz sa Crvenom zvezdom od dolaska na klupu crveno-belih, i to možda kada se najmanje očekivalo, ako posmatramo samo trenutnu tabelu Evrolige.

Crveno-beli su pred svojim navijačima u ''Pioniru'' večeras izgubili od Armanija sa 71:67 u 14. kolu Evrolige, pa sada imaju skor 7-7.

Posle meča, na pres konferenciji trener Crvene zvezde Duško Ivanović je posebno naglasio još jedan loš ulazak u utakmicu.

''Početak utakmice nije bio dobar, slično kao protiv Žalgirisa. Stalno smo jurili rezultat.

Dopustili smo im da pogode šest trojki u prvoj četvrtini, bili su to otvoreni šutevi i nismo imali nikakvu agresivnost. Čak i u drugoj četvrtini dugo nismo izašli iz bonusa, falila nam je ta agresivnost'', rekao je Ivanović.

Na pitanje zašto Zvezda često lošije počinje meč, pa posle mora da juri rezultat, Ivanović je kratko odgovorio:

''Verovatno neku grešku negde pravimo''.

Zvezda je večeras bila oslabljena i neigranjem Hasana Martina koji je na štakama došao u dvoranu zbog povrede kolena.

''Ima problema sa kolenom i biće duže vreme odsutan, ne znam tačno koliko dugo'', konstatovao je Ivanović.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Da li je duga serija pobeda uticala da Zvezdini košarkaši u poslednje mečeve uđu sa većim psihološkim pritiskom nego ranije?

''Mi smo u određenom peridu utakmice imali otvorene šuteve, ali kao da se uvukao strah. Do ove utakmice živeli smo jednu situaciju koja se u životu retko dešava. To je ono kad realnost nadmaši snove. To su bile ove pobede. Sad treba da počnemo dalje da radimo, i porazi su sastavni deo sporta.

Igračima sam rekao u svlačionici: 'srećne vam rane, junaci'. Ove greške koje smo pravili, moramo ispraviti, okrećemo se sledećoj utakmici.

Mi smo imali šansu da dobijemo meč, bila su dva-tri momenta koja su odlučila utakmicu, iako smo bili 20 poena u zaostatku, ali to je košarka.

Ja radim onako kako mislim da treba, da igračima vratim samopouzdanje. Borićemo se uvek do poslednje sekunde da pobedimo, a šta će biti na kraju, videćemo'', zaključio je Ivanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke