Duža klupa odlučila derbi!

Autor: Lazar Nikolić
petak 27.01.2023.
21:26
Izvor: Sportske.net

Partizan imao više aduta večeras.

Pedja Milosavljevic
Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu  zvezdu u "Pioniru" sa 79:78 u 21. kolu Evrolige.

Naravno da su u pobedi ekipe Željka Obradovića glavnu ulogu imali najefikasniji Zek Ledej i Dante Egzum sa po 20 poena, njima se pridodao i centar Matijas Lesor sa 13 poena i osam skokova, ali su prevagu večeras doneli igrači sa klupe.

Iz drugog plana pojavio se i Alen Smailagić koji je ubacio sedam poena, a sasvim dobre uloge imali su Jan Madar i Uroš Trifunović koji je bio jedan od najzančajnijih u defanzivi.

Za razliku od Partizana, u Crvenoj zvezdi osim standardnog tandem Vildoza-Nedović koji su ubacili 49 poena i Ognjena Dobrića sa 13 poena, ostali igrači se nisu proslavili večeras.

Jeste Filip Petrušev imao vrlo dobar indeks korisnost 17 i osam ubačenih poena, ali je preko njega Ledej u većini napada lako poentirao.

A ostali? Ostalih osam igrača postiglo je isto toliko poena za crveno-bele večeras.

Džon Holand nije ni ulazio na parket, Marković imao jedno pojavljivanje sa nulom, baš kao i Ognjen Kuzmić, dok je kapiten Branko Lazić "krvario" u odbrani, ali je za 15 minuta na terenu ostao bez poena.

Dvojke su upisali Luka Mitrović, Stefan Lazarević, Ben Bentil i Nikola Ivanović.

Ono što je posebno zanimljivo niti jedan igrač Partizana nije imao negativan indeks korisnosti večeras, dok su čak petorica Zvezdinih igrača završila "ispod nule". To su bili Ben Bentil, Stefan Lazarević, Branko Lazić, Ognjen Kuzmić i Stefan Marković.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke