Dva leta bez košarkaške reprezentacije, sećate se poslednjeg puta?

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 05.07.2021.
17:33
Izvor: Sportske.net

Zar da doživimo ovako nešto?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Dva leta će proći, nećemo gledati našu košarkašku reprezentaciju, ma kako se ona zvala, na velikom takmičenju. 

Znate kada se to poslednji put desilo?

Setimo se sankcija kada naša reprezentacija Jugoslavije nije igrala od 1991. do 1995. godine, a pre toga 1948. na OI i 1949. godine na Eurobasketu. 

Nismo igrali 2020. godine zbog pandemije i sada 2021. godine kada se nismo plasirali na Olimpijske igre, ali ćemo se naći na Eurobasketu 2022. godine kada ćemo pokušati da stignemo do nove medalje. 

Leto je veoma prazno kada ne gledamo našu košarkašku reprezentaciju i ono što je bitnije reći, izgleda da ćemo morati da se navikavamo na to. 

Biće to veoma teško, posebno nama starijima koji smo navikli na velike uspehe košarkaškog tima koji su se završili početkom milenijuma, sve što se dešavalo kasnije nije ni izbliza uspešno kao tada.

Ipak, do tog Eurobasketa 2022. imamo mnogo toga da popravimo, pre svega atmosferu u ekipi koju Kokoškov nije umeo da popravi, ali recimo i da nije imao vremena za to jer su igrači uskočili u dres reprezentacije pravo nakon završenih sezona u svojim klubovima. 

Čekamo promene, možda i odlazak pojedinih igrača, šok terapiju... Sve podseća na 2005. godinu, a setimo se da nam je trebalo četiri godine da se oporavimo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Monday, 05.07.2021
19:16

Plašim se da je problem u odsustvu poverenja u mlade igrače, kojih jednostavno - nema ni u Zvezdi ni u Partizanu (Mega je izuzetak). Kad je neki mladi plej iskočio? Od vremena kad su Micić i Miljenović bili najavljivani kao budućnost, ne sećam se da se takav pojavio (a Vasa - mlađi od njih dvojice) već ima 27. Na svetskom smo bili 5, a igrali su valjda svi, pre svega jer su nas i španci i argentinci bržom igrom plejeva - satirali.